La nova àrea residencial estratègica Montesa oferirà 2.105 habitatges

Les obres d’urbanització començarien el primer semestre de 2020 i tindrà més de 26.800 m2 de zones verdes, 1.059 pisos de protecció oficial i 795 de lloguer

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya (CPTUC), presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha donat el vistiplau definitiu a la modificació del planejament de l’àrea residencial estratègica (ARE) Montesa, a Esplugues de Llobregat, impulsada per l’ajuntament. L’objectiu és introduir canvis en la tipologia, usos i disposició dels edificis que s’hi construiran per garantir-ne la diversitat i la qualitat, així com potenciar un recorregut continu pels espais lliures. 

Captura de pantalla 2019 07 31 a las 10.29.14

Les ARE són nous eixamples que es van planificar a diverses ciutats catalanes i que han d’oferir habitatge, amb un pes important dels de protecció oficial, equipaments, comerç i espais lliures de qualitat. A l’àmbit on es construirà l’ARE Montesa, de més de 10 hectàrees, se situava l’antiga fàbrica de motocicletes del mateix nom. Actualment, separa els teixits residencials de Cornellà de Llobregat i Esplugues de Llobregat i és, per tant, un punt estratègic i ben comunicat de l’àrea metropolitana.

Oferta

 A l’ARE Montesa es preveu construir un total de 2.105 habitatges, dels quals 1.059 seran amb protecció oficial. La modificació aprovada introdueix canvis substancials respecte la proposta inicial pel que fa a la tipologia de l'habitatge. Així, inicialment no es preveien habitatges de lloguer i ara, gràcies als acords entre Generalitat, Ajuntament i propietat dels terrenys, el 75% dels pisos protegits, un total de 795, tindran aquesta modalitat. L’objectiu és donar resposta a les necessitats d'accés a l'habitatge així com a les polítiques socials en aquesta matèria.

21254af2 400f 460e 9e45 c0109fd23cc7 

Igualment, es distribuiran els pisos amb protecció dins de l’àmbit de l’ARE per configurar un veïnat divers. També s’optimitzarà la qualitat de tots els habitatges modificant-ne la tipologia i la situació per garantir un bon assolellament i una adequada ventilació. Finalment, s’adapta el planejament a la legislació ambiental per introduir el concepte d’edificis més eficients energèticament.

Espais lliures

L’ARE tindrà més de 26.800 m2 de zones verdes distribuïdes en un recorregut continu que enllaçarà places, rambles i jardins. Aquests espais lliures, a més, se situaran més a prop de les plantes baixes residencials i dels recorreguts de passeig que de les carrers amb trànsit rodat. Els nous equipaments previstos també es redistribueixen per tot l’àmbit de l’ARE, perquè l’activitat que generen es reparteixi.

8cbc27d1 94b0 421d 945e e46aa2c83276

Finalment,  pel que fa a la mobilitat, es preveuen vials de circulació local, amb una nova rotonda en la confluència dels carrers Sant Jordi, Sant Gabriel i Pompeu Fabra. El principal eix per al trànsit rodat serà la continuïtat de l’Avinguda Electricitat, mentre que el passeig per a vianants més rellevant serà la Rambla del Carme. Segons les previsions de l’Ajuntament d’Esplugues, les obres d’urbanització començarien el primer semestre de 2020.


Redacció / Fotos: Territori i Sostenibilitat-Google Maps
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix