Santa Coloma de Cervelló ja té el seu Pla de mobilitat urbana sostenible

Imprimeix

El pla que té com a objectiu millorar l'accessibilitat i la seguretat per afavorir la mobilitat dels vianants així com fomentar l'ús racional del vehicle privat

La Diputació de Barcelona ha realitzat el Pla de mobilitat sostenible de Santa Coloma de Cervelló, un treball que per molts ajuntaments necessiten per reordenar i planificar la mobilitat del seu municipi. El pla que té com a objectiu millorar l'accessibilitat i la seguretat per afavorir la mobilitat dels vianants així com fomentar l'ús racional del vehicle privat, aplicant mesures que facilitin el traspàs de ciutadans a altres modes de transport més sostenible i que promoguin la intermodalitat, a més de controlar i disminuir els nivells de contaminació atmosfèrica i acústica provocada pel trànsit.

Les principals propostes recollides en el Pla hi ha l'ampliació de voreres i la supressió de barreres arquitectòniques o la creació de zones 30. Així, l'estudi contempla la conversió a plataforma única d'un tram del carrer Església, el passatge Núria i al carrer Barrau, la millora i creació de nous itineraris de vianants i bicicletes entre el centre, la Colònia Güell i les principals parades d'autobús interurbà i FGC.

17f1877d 20b9 470c 81fc ce63e0b8fd68

També s preveu donar prioritat invertida per als vinents a l'entorn de la Colònia Güell, amb limitació de velocitat 20 Km/h, així com restriccions de circulació i aparcament i la millora de la connectivitat amb bicicleta amb el parc Fluvial i la Colònia Güell. El Pla també proposa estudiar la implementació d'un itinerari de vianants i bicicletes a la carretera BV-2002 entre sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Sant Boi de Llobregat, així com la instal·lació d'un aparcament segur per a bicicletes a les estacions de FGC i al nucli de la Colònia Güell i nous aparcaments per a bicicletes als equipaments i les zones verdes.

En relació al transport públic, l'estudi proposa millorar l'entorn de les parades de transport públic, instar a l'AMB a ampliar les parades amb dispositius de sistemes d'informació l'usuari, augmentar la freqüència de pas de la línia de bus interurbana L-76 i el perllongament del seu recorregut.

Pel que fa a circulació, es proposen canvis de sentit de circulació i col·locació d'elements reductors de velocitat, implementar dos eixos exclusius de vianants al voltant de la plaça Joan Güell, la millora de la rotonda a la intersecció entre les carreteres BV-2002 i BV-2005.

Altres aspectes contemplats en el Pla hi ha l'ampliació d'algunes zones d'aparcament regulat, l millora de l'accessibilitat i il·luminació dels solars d'estacionament, la dotació de places d'estacionament per a motocicletes o impulsar un nou sistema de distribució urbana de mercaderies metropolità. Així mateix, el Pla demana fer campanyes per promocionar, educar i sensibilitzar al conjunt de la població per l'ús de modes de mobilitat sostenibles.


Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona