Gavà tindrà 500 nous contenidors a partir de setembre

L’Ajuntament posa en marxa la segona fase del nou model de recollida i gestió de residus

L’Ajuntament de Gavà iniciarà al setembre la segona fase del nou model de recollida i gestió de residus amb la substitució dels actuals contenidors de fracció orgànica per uns altres de major capacitat. Així mateix, es completaran totes les àrees d’aportació perquè esdevinguin illes amb les 5 fraccions de residus: paper, vidre, plàstic i metalls, resta i orgànica. Aquests canvis comportaran en alguns casos moure els contenidors a noves ubicacions amb l’objectiu d’optimitzar la recollida selectiva. La substitució s’iniciarà a partir del proper 16 de setembre i és previst que s’allargui al voltant de 45 dies.

En total es col·locaran prop de 500 nous contenidors que s’afegeixen als 900 que es van canviar durant la primera fase realitzada al darrer trimestre de 2018. En aquella ocasió es van substituir tots els contenidors excepte el d’orgànica.Un cop finalitzi la segona fase, es comptarà a la ciutat amb 275 illes completes de reciclatge amb un total de 1.400 contenidors. En definitiva, es doblaran les àrees de reciclatge i es reduirà la distància d’accés a les mateixes.

contenidors 230719

A més, totes les fraccions tindran un mateix model de contenidor. Un fet que permet unificar el servei, aprofitar els recursos, agilitzar les tasques de buidatge, manteniment i neteja. Al mateix temps, facilita una integració més amable amb l’entorn i la resta de mobiliari urbà de la ciutat.

A tots els contenidors s’explica el que s’ha de dipositar en cadascú d’ells i, les persones invidents o amb problemes de mobilitat poden deixar els residus de manera més fàcil i còmode.

El canvi de model ha comportat la renovació de la flota de vehicles de PRESEC amb noves unitats que han facilitat i millorat el servei de recollida. Es tracta de models elèctrics, híbrids o a gas natural amb l’objectiu de disminuir la contaminació a la ciutat i reduir les emissions amb efecte hivernacle. En aquest sentit, tots els nous els vehicles de recollida de residus són a gas natural essent així menys contaminants i menys sorollosos. Només amb la substitució dels vehicles petits de neteja viària, en un any s’han estalviat 18 tones d’emissions de CO2.

Gràcies a la implementació del nou model, s’ha incrementat el percentatge de reciclatge passant del 34% al 39% en el darrer any. Tot i aquest augment, són uns resultats que estan lluny dels objectius establerts per la Unió Europea que marquen uns percentatges de recollida selectiva del 50% l’any 2020 i d’un 65% l’any 2035. Per aconseguir aquesta fita i, fins i tot superar-la cal un esforç per part de les administracions i, al mateix temps, canvis en els comportaments domèstics.


Redacció / Fotos: Aj. Gavà
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix