Raquel Sánchez reclama millores en els serveis d’atenció primària

Imprimeix

L’alcaldessa de la ciutat reclama la construcció del tercer CAP, el restabliment de les urgències del CAP 1, del dispensari de Gavà Mar i del servei de farmàcia de guàrdia nocturna

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà, ha posat la seva mirada en millorar els serves d’atenció primària a la ciutat. Així exigeix al Govern Català la construcció del tercer CAP, així com pel restabliment de les urgències del CAP 1, del dispensari de Gavà Mar i del servei de farmàcia de guàrdia nocturna.

2586548

Les reivindicacions van rebre el suport del Parlament de Catalunya. La proposta referent a la construcció del CAP Gavà 3 insta el Govern a treballar en l’actualització del projecte de construcció del nou centre. El text, que va incorporar esmenes de JxCat i ERC, va ser aprovat per unanimitat. L’alcaldessa recorda que el tercer CAP ja està recollit en el Pla Estratègic Sanitari del Baix Llobregat per al període 2017-2020 i que, a més, en el seu dia, l’Ajuntament de Gavà ja va cedir els terrenys a la Generalitat per a la seva construcció. Segons Sánchez, el nou equipament permetria alliberar d’usuaris els dos CAP existents per a una població de prop de 47.000 habitats, i a més, disposar de nous serveis, com ara el de Radiologia, o aglutinar Pediatria.

La segona proposta busca garantir les urgències les 24 hores; estudiar la reobertura del dispensari de salut de Gavà Mar; recuperar el servei de farmàcia d’urgència nocturna, i dotar del suficient personal els diferents serveis per garantir la qualitat i reforçar els programes que s’hi realitzen.

Redacció / Fotos: Arxiu