Els treballadors del Moisès Broggi denuncien “col·lapses” a Urgències

El sindicat denuncia que hi ha puntes de feina amb 30 pacients assignats a cada infermera

El comitè d’empresa de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí, ha denunciat públicament que el servei d'Urgències es troba en una situació de “col·lapse permanent”. A través d’un comunicat del sindicat UGT, els treballadors asseguren que la saturació ha passat de ser puntual a ser un fet “normalitzat” al llarg de tot l’any. Assenyalen com a exemple el temps d’espera dels pacients, els quals asseguren que passen “fins a cinc o sis dies” atesos en un passadís a l’espera de ser traslladats a un llit. Al mateix temps, també lamenten que les infermeres arriben a assumir més de 30 pacients en moments de pics de feina.

hsjdmb editora 31 23 1

“No es pot assegurar una assistència de qualitat i es posa contínuament en risc la seguretat del pacient i la salut física i psíquica del personal”, adverteix el comitè en un comunicat difós aquest dilluns. Els treballadors també avisen que el personal viu una “fuga de personal” perquè part de la plantilla prefereix anar a treballar a altres centres on els ofereixen millors condicions laborals. Per últim, el comitè d’empresa relata que la direcció de l’hospital ha comunicat als treballadors que aquest estiu es tancaran 68 llits. Un fet que, vaticinen, “agreujarà una situació que ja és insostenible.”


Redacció / Fotos: Arxiu
 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix