La ciutadania ja pot contractar la llum amb Vilawatt

Es posa en marxa la companyia energètica publico privada ciutadana de Viladecans, un projecte escollit i finançat per Europa a través de les Urban Innovative Actions

La ciutadania de Viladecans podrà, des de la setmana vinent, contractar l’electricitat a través de Vilawatt, la companyia energètica publico privada ciutadana del municipi baixllobregatí. Culminat ja el procés administratiu -inclòs el concurs per escollir l’empresa subministradora, que va guanyar la companyia catalana Aura-, s’ha constituït formalment el nou operador energètic Vilawatt, un consorci format per un conjunt  d’entitats públiques, privades i veïns i veïnes que han accedit a través de l’Associació Ciutadana per a la Transició Energètica. Es tracta d’un procés obert a tota la ciutadania que vulgui participar.

20171116 20

Els primers clients del nou operador seran, precisament, onze membres fundadors d’aquesta associació, que s’ha creat amb els objectius de caminar cap a la transició energètica, crear una nova cultura de l'energia, i fer-ho d'una manera innovadora. El projecte Vilawatt necessita la implicació i participació ciutadana en tot el procés i el naixement de l’Associació Ciutadana per a la Transició Energètica ha estat tota una fita. Per això, la companyia ha oferit als membres fundacionals de l’entitat l’oportunitat de ser els primers clients.

Un projecte europeu

El Vilawatt va ser un dels tres projectes escollits per la Unió Europea, a través de la primera convocatòria de la iniciativa Urban Innovative Actions –l’octubre del 2016–, per impulsar projectes municipals innovadors sobre transició energètica. Les propostes escollides, entre 113 candidatures, van ser les de Viladecans, París i Göteborg. La inversió total és de 5,3 milions d’euros. La Unió Europea aporta un 80%, uns 4,2 milions d’euros.

1971446

La Unió Europea va valorar que el projecte fos “innovador i experimental” per introduir “solucions per millorar l’eficiència i reduir la dependència de les energies fòssils”, així com també “la implicació activa de la ciutadania en la iniciativa”. L’objectiu del programa europeu és experimentar iniciatives, replicables en el futur en altres ciutats, a partir d’idees audaces, desenvolupades en comunitat i orientades als resultats, que no s'hagin provat fins al moment per fer front a desafiaments compartits i estudiar així com responen aquestes idees davant la complexitat de la vida real.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
152

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix