Esparreguera pot tornar a veure aigua de l’empresa Aigües Vidal SA

Imprimeix

L’Ajuntament ha aixecat la prohibició en considerar que l’aigua és apta per a ser dedicada al consum humà en virtut de l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua i de les analítiques efectuades pel mateix organisme i per l’Agència de la Salut Pública

L’empresa concessionària del servei públic d’abastament d’aigua al municipi d’Esparreguera, Aigües Vidal SA, ja està autoritzada per a tornar a subministrar aigua de la Mina. Així ho ha notificat l’alcalde de la vila, Eduard Rivas, a través d’un decret signat aquesta setmana per aixecar-ne la prohibició, vigent des del 21 de desembre de 2018 arran dels espisodis de males olors. Ara l’estudi sol·licitat a l’Agència Catalana de l’Aigua i a l’Agència de Salut Pública de Catalunya ha conclòs que l’aigua de la Mina és apta per a ser dedicada al consum humà.

esparreguera4078

Aigües Vidal SA també ha aportat l’estudi-memòria, de caràcter hidrogeològic, demanat pel consistori, on es certifica la informació necessària per tal de conèixer el comportament i l’estat de l’aqüífer de la Mina, fent constar, entre d’altres paràmetres, el seu traçat, profunditat, la indicació de les mesures de protecció en els punts de l’aqüífer no subterranis i d’accés públic i un estudi de la qualitat de l’aigua provinent de l’aqüífer en punts estratègics de la seva estructura. La concessionària ha trigat més dels 15 dies atorgats en el decret per a aportar l’esmentat estudi-memòria però, finalment, l’ha lliurat el dia 1 de juliol.

esparreguera4210

El decret signat aquesta setmana per l’alcalde insta a l’empresa a retirar els rètols informatius col·locats a les Quinze Fonts que indicaven que es tractava d’aigua sense garanties sanitàries. A més, recorda a Aigües Vidal SA que té l’obligació de “garantir l’adequada i correcta atenció a consumidors i usuaris del servei públic i donar informació als usuaris de les incidències.”

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esparreguera