Nou grup de suport emocional per a persones cuidadores a Pallejà

Imprimeix

El servei és gratuït i les inscripcions es poden formalitzar a Serveis Socials i a la Fundació Ana Ribot

L’Ajuntament de Pallejà posa en marxa un nou Grup de Suport i Ajuda Mútua (GSAM) per a persones cuidadores no professionals que tenen cura de persones grans en situació dependència o amb alguna discapacitat. Es tracta d’un servei gratuït que vol oferir un espai de relació, de suport psicològic i d’intercanvi d’experiències als seus participants.

Captura de pantalla 2018 07 12 a las 13.39.36 e1531396208287

Els objectius del grup són evitar la sobrecàrrega emocional i física de la cura i conèixer altres persones cuidadores, evitant així la soledat i l’estrès, i garantint una millora de la seva qualitat de vida i la de les persones que tenen al seu càrrec. S’oferiran un total de 10 sessions d’una hora i mitja que es faran els dimecres de 16 a 17.30 hores a partir del dia 2 d’octubre. Totes elles estaran conduïdes per un psicòleg. En cas de necessitat, s’organitzarà un servei d’acompanyament al familiar depenent durant el temps que duri la sessió. La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de la Fundació Ana Ribot.

Les inscripcions ja estan obertes per a les persones interessades a formar part d’aquest grup. Aquestes s’han de formalitzar al departament de Serveis Socials de l’Ajuntament o a la mateixa Fundació Ana Ribot.

Redacció / Fotos: Arxiu