Desmantellen a Pallejà una plantació industrial de marihuana

Imprimeix

A l’habitatge, situat al carrer Via Internacional de la urbanització Fontpineda de la població de Pallejà, els Mossos han comissat 340 plantes de marihuana que es trobaven en un cultiu intensiu mitjançant sistemes de rec, de ventilació i il·luminació instal·lats de manera professional.

A més, han trobat 20 quilos de marihuana de gran qualitat i de diversa varietat, que ja estava elaborada i preparada per a la seva distribución, segons han explicat els Mossos en un comunicat.

Els detinguts són Jefferey Bryan H, de 29 anys, de nacionalitat americana i Adam Marc S, de 37 anys, de nacionalitat anglesa, tots dos veïns del municipi de Pallejà, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública.

Els fets s’inicien la matinada del dia 29 de febrer, quan una patrulla de la Policia Local va localitzar un vehicle amb la porta oberta davant d’un domicili que també tenia la porta d’accés oberta.

Els agents en un primer moment van pensar que podria tractar-se d’un robatori i van accedir al domicili per la porta oberta per comprovar que estava succeint. Una vegada dins el domicili van comprovar que es tractava d’una parcel·la on, presumptament, es podia estar cultivant marihuana a escala industrial.

Els agents ràpidament van contactar amb els llogaters de la vivenda, que van manifestar que tot era correcte i el fet que les portes del vehicle i del domicili estiguessin obertes, era només un descuit.

Immediatament, tota aquesta informació obtinguda per part de la Policia Local de Pallejà va ser traspassada a la Unitat d'Investigació de la comissaria dels mossos de Sant Feliu de Llobregat. Els investigadors van iniciar un minuciós dispositiu per tal d’esclarir els fets.

Els agents van realitzar diverses vigilàncies i van comprovar que una persona transportava constantment testos amb plantes de marihuana d’aquest domicili a un altre. També van poder comprovar que contínuament s’escoltaven sorolls d’aire condicionat o renovadors d’aire provinents del mateix edifici.

També van comprovar que el pis investigat tenia un consum elèctric desmesurat respecte al consum mitjà de qualsevol domicili familiar.

Amb tots els indicis obtinguts, el passat 14 de març, els mossos van realitzar una entrada i perquisició amb autorització judicial.

A més de la dorga comissada, que al carrer podria tenir un valor d’uns 87.000 euros, els agents també van localitzar trinxadors, assecadors, tamisadors, gran quantitat de ventiladors, pantalles d’il·luminació de gran potència, temporitzadors, humidificadors, ordinadors portàtils, diners en efectiu, fertilitzants i una màquina envasadora al buit.

Una vegada els detinguts van ser posats a disposició del jutjat de guàrdia, aquest va decretar el seu ingrés a presó.

Redacció | Foto: Mossos d’Esquadra