Estudiants i professionals intercanvien coneixements al SummerLab

Imprimeix

Al voltant de 80 persones, entre alumnat de 1r de batxillerat i professionals de diversos àmbits, es van aplegar al Citilab de Cornellà de Llobregat

Citilab de Cornellà de Llobregat va acollir una nova edició del SummerLab. Quatre dies dedicats a l'intercanvi de coneixement ciutadà en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030. Al voltant de 80 persones, alumnat de 1r de batxillerat i professionals de diversos àmbits, van participar en aquestes jornades d'entrevistes i coneixement organitzades per la Diputació de Barcelona i el Citilab, comptant amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El primer dia de SummerLab va reunir una trentena de persones que es van entrevistar al Citilab amb l'objectiu d'aportar contingut a treballs de recerca relacionats amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3 'Salut i benestar'.

SummerLab

Metges i metgesses, infermeres, psicòlogues, psiquiatres i tècnics de l'Ajuntament de Cornellà van parlar amb estudiants de 1r de batxillerat de l'Institut Esteve Terradas i Illa, l'Institut Maria Aurèlia Capmany i l'Institut Miquel Martí i Pol sobre una gran diversitat de temes: malalties, salut mental, fàrmacs, drogues, genètica, eutanàsia...

La segona tarda de SummerLab va reunir les propostes de recerca més creatives, relacionades amb l'ODS 9 'Indústria, innovació i infraestructrura': projectes sobre curtmetratges, criptografia, animació, cinema de terror, art i somnis... Paral·lelament, aquesta jornada es va realitzar a la Biblioteca Central de Cornellà, on es va crear un espai relacional on els joves també es van poder trobar amb diversos experts de l'àmbit artístic i creatiu.

D KbV6CW4AAOgId

El tercer dia es va centrar en treballar les investigacions relacionades amb els ODS 5 i 10 'Igualtat de gènere' i 'Reducció de desigualtats'. Diverses representants de l'Àrea d'Igualtat i de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cornellà i del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones van atendre l'alumnat per parlar del masclisme en l'àmbit familiar i en les relacions de parella o del poliamor.

Finalment, l'últim dia de SummerLab va acollir els estudiants que realitzen els seus treballs de recerca sobre periodisme, religió, filosofia, ètica i política; tots ells relacionats amb els ODS 4 i 16 'Educació de qualitat' i 'Pau, justícia i institucions sòlides'.

El SummerLab s'ha organitzat amb la voluntat de donar suport a la generació de nou coneixement a les ciutats que sorgeix gràcies a la realització dels treballs de recerca dels estudiants de batxillerat dels instituts de Cornellà. Alhora, també ha volgut posar en valor tot el coneixement que ja existeix dins del municipi, fent-lo visible a través del Mapa de Coneixement de la ciutat, impulsat des del Citilab.

Redacció / Fotos: Citilab