Estudiants i professionals intercanvien coneixements al SummerLab

Al voltant de 80 persones, entre alumnat de 1r de batxillerat i professionals de diversos àmbits, es van aplegar al Citilab de Cornellà de Llobregat

Citilab de Cornellà de Llobregat va acollir una nova edició del SummerLab. Quatre dies dedicats a l'intercanvi de coneixement ciutadà en el marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible i l'Agenda 2030. Al voltant de 80 persones, alumnat de 1r de batxillerat i professionals de diversos àmbits, van participar en aquestes jornades d'entrevistes i coneixement organitzades per la Diputació de Barcelona i el Citilab, comptant amb el suport de l'Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

El primer dia de SummerLab va reunir una trentena de persones que es van entrevistar al Citilab amb l'objectiu d'aportar contingut a treballs de recerca relacionats amb l'Objectiu de Desenvolupament Sostenible 3 'Salut i benestar'.

SummerLab

Metges i metgesses, infermeres, psicòlogues, psiquiatres i tècnics de l'Ajuntament de Cornellà van parlar amb estudiants de 1r de batxillerat de l'Institut Esteve Terradas i Illa, l'Institut Maria Aurèlia Capmany i l'Institut Miquel Martí i Pol sobre una gran diversitat de temes: malalties, salut mental, fàrmacs, drogues, genètica, eutanàsia...

La segona tarda de SummerLab va reunir les propostes de recerca més creatives, relacionades amb l'ODS 9 'Indústria, innovació i infraestructrura': projectes sobre curtmetratges, criptografia, animació, cinema de terror, art i somnis... Paral·lelament, aquesta jornada es va realitzar a la Biblioteca Central de Cornellà, on es va crear un espai relacional on els joves també es van poder trobar amb diversos experts de l'àmbit artístic i creatiu.

D KbV6CW4AAOgId

El tercer dia es va centrar en treballar les investigacions relacionades amb els ODS 5 i 10 'Igualtat de gènere' i 'Reducció de desigualtats'. Diverses representants de l'Àrea d'Igualtat i de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cornellà i del Centre d'Informació i Recursos per a les Dones van atendre l'alumnat per parlar del masclisme en l'àmbit familiar i en les relacions de parella o del poliamor.

Finalment, l'últim dia de SummerLab va acollir els estudiants que realitzen els seus treballs de recerca sobre periodisme, religió, filosofia, ètica i política; tots ells relacionats amb els ODS 4 i 16 'Educació de qualitat' i 'Pau, justícia i institucions sòlides'.

El SummerLab s'ha organitzat amb la voluntat de donar suport a la generació de nou coneixement a les ciutats que sorgeix gràcies a la realització dels treballs de recerca dels estudiants de batxillerat dels instituts de Cornellà. Alhora, també ha volgut posar en valor tot el coneixement que ja existeix dins del municipi, fent-lo visible a través del Mapa de Coneixement de la ciutat, impulsat des del Citilab.

Redacció / Fotos: Citilab

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix