S’eternitza un conflicte veïnal a Gavà per falta de solucions

Una escola bressol i la comunitat de l’immoble es troben en peu de guerra per uns baixants fets sense autorització que afecten el pàrquing de l’edifici agreujat amb l’estacionament de cotxes en zona per als vianants dels pares que duen o recullen els seus fills al centre educatiu

Des de fa anys, els veïns i les veïnes de la comunitat d’un edifici de Gavà ubicat a la rambla Salvador Lluch nº 9-11 mantenen un inesgotable conflicte amb l’Escola Bressol Guirigall, ubicada en el mateix immoble. Demandes, insults, incompliments i molta tensió han marcat durant anys el que hauria de ser només un conflicte de fàcil solució i que les dues parts s’han encarregat que no sigui així.

IMG 20190627 WA0013

Aquest conflicte s’inicia en el moment que es va construir l’edifici destinat a habitatges i a establiments comercials en els seus baixos (precisament es van destinar a la instal·lació d’una escola bressol). No va trigar gaire a esclatar la primera topada amb la instal·lació no autoritzada per la comunitat d’uns baixants d’aigua que ha portat fins al moment molts maldecaps als veïns amb embussos i aiguats que han afectat els pàrquings de l’edifici -els problemes que s’originen obliguen a demanar cubes amb el conseqüent cost per a la comunitat-. “Hem hagut de contractar cubes per desembossar els baixants que venien carregats de joguines de nens i altres materials, ja que tenen un pati interior on juguen els nens i nenes que originen l’embussament quan plou”, explica una veïna. Uns fets que van acabar al jutjat. L’encreuament de demandes entre les dues parts van finalitzar donant la raó a la comunitat amb una sentència ferma que obligava als actuals gestors de l’escola bressol a modificar els baixants d’aigua. Però des de les hores, no s’ha fet cap tipus de reforma per solucionar el problema amb el conseqüent disgust dels veïns afectats.

IMG 20190628 WA0010

Segons les encarregades de la gestió de l’Escola Bressol Guirigall,“estem en vies de solució. Nosaltres no volem cap problema amb la comunitat i posem tots els nostres esforços per a no molestar. De fet, tenim altres escoles i hi ha cap conflicte. Hem intentat fer mediació amb la comunitat i pagat cubes, però mai és suficient per a algunes persones d’aquesta comunitat”, segons afirmen Teresa i Esther, responsables del centre educatiu. A més, afirmen que “a finals de juliol, i quan s’aturi l’activitat iniciarem les reformes que calguin per solucionar d’una vegada aquest problema dels baixants. És per això que estem en contacte amb un arquitecte per veure la manera de fer-ho.”

Canvi

El conflicte s’ha fet més gran en el moment que des de l’Ajuntament es va decidir que la rambla Salvador Lluch fos exclusiva per a vianants prohibint el trànsit de vehicles. “Cada dia ens trobem cotxes estacionats al nostre pàrquing que ens impedeix que el nostre vehicle pugui entrar o sortir. És desesperant, perquè la Policia Local tampoc fa res per solucionar el tema”, explica una veïna afectada.

IMG 20190506 WA0017

Mentrestant, des de l’Escola Bressol Guirigall comenten que quan es va inaugurar les instal·lacions “es podria circular per la zona. El conflicte arrenca quan el consistori decideix que passi a ser una zona exclusiva per vianants” i afegeixen que “nosaltres tenim una persona a l’entrada i sortida dels nens perquè no passi cap problema, però a vegades els cotxes que hi ha aparcats no són nostres sinó d’altres establiments.”

IMG 20190506 WA0016

IMG 20190506 WA0018 gava

Segons fonts municipals consultades per la nostra publicació, l'Ajuntament és conscient d'aquesta problemàtica que es produeix a l'entrada i sortida de l’escola dels infants. D'aquí que a través de la Policia Municipal, segons afirma l’Ajuntament, es posarà en marxa les mesures adients perquè s'ocasionin les mínimes molèsties possibles.

La Premsa del Baix s’ha posat en contacte amb Joan Vilaró, administrador de la finca, però no ha volgut fer cap mena de manifestació al respecte.

Redacció / Fotos: Particular-Google Maps

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix