Viladecans perd uns 1.300 m2 de piscines descobertes municipals en 15 anys

Segons ERC, Pòdium, l’únic equipament amb piscina exterior, va restringir l’accés aquest últim cap de setmana de juny per problemes d’aforament i en plena onada de calor i es proposa recuperar Can Sellarés, habilitar fonts i sortidors d’aigua lúdics i la gratuïtat de l’autobús a la platja per ajudar a passar la calor

ERC-Viladecans calcula que en els darrers 15 anys la ciutat ha perdut gairebé 1.300 m2 de piscines descobertes municipals, ja que entre 1991 i mitjan de la dècada anterior comptava amb la piscina Joan Masgrau (1.110 m2) al barri de la Torre Roja i la piscina de Can Sellarés (530 m2), mancomunada amb Gavà al Poblat Roca. En canvi, actualment només està oberta la piscina exterior (345 m2 ) del complex esportiu Pòdium inaugurat el 2015 després d’una inversió de 20 milions d’euros.

piscina CanSellares

Els republicans posen de manifest les mancances en aquest àmbit i lamenten que l’últim cap de setmana de juny, en plena onada de calor, Pòdium Viladecans hagi hagut de restringir l’accés per problemes d’aforament, permetent l’ús de les instal·lacions només als clients amb abonament. Aquesta circumstància ja es va produir l’any 2018 durant les setmanes de més calor.

Recuperació

ERC proposa recuperar la piscina descoberta de Can Sellarés en estat d’abandonament des de mitjan dels anys 2000, en concret amb una rehabilitació integral, entrades a preus assequibles i unes dimensions a l’alçada d’una ciutat amb 66.000 habitants. L’aposta compensaria la tendència de l’Ajuntament socialista a concentrar tots els nous equipaments al nord del terme municipal per afavorir la construcció del nou barri de Llevant (3.000 habitatges). De fet, l’executiu del PSC va anunciar mesos enrere la intenció d’habilitar una nova piscina en aquest sector però els republicans recorden els riscos de vincular totes les noves inversions per la ciutat a creixements urbanístics, ja que amb poc temps els serveis tornen a quedar massificats.

piscina CanSellares aeria

D’altra banda, ERC Viladecans demanarà informació al Ple sobre les mesures que està adoptant l’equip de govern per fer front a l’onada de calor i l’episodi de contaminació per concentració de partícules. El consistori ha habilitat diversos punts on remullar-se amb mànegues d’aigua però els republicans tornaran a proposar mesures menys improvisades com la proliferació de fonts i sortidors d’aigua lúdics en espais públics per ajudar a passar la calor, en línia amb el que ja fan molts municipis. En concret, Esquerra planteja instal·lar sortidors d’aigua a la Rambla Modolell aprofitant el projecte de reforma pendent des del mandat anterior.

Esquerra Republicana també tornarà a proposar al govern local la implantació de l’autobús gratuït a la platja com a mesura per incentivar els desplaçaments en transport públic i evitar l’ús de cotxes privats. Cada estiu, i aquest últim cap de setmana de juny tampoc ha estat una excepció, es produeix un caos circulatori als accessos a la platja de la Murtra i l’aparcament per a vehicles queda complet.

 

Redacció / Fotos: ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix