L’Hospital de Viladecans lidera un estudi sobre obesitat

Es va presentar el document al Congrés Europeu d’Obesitat on es recull les opinions de persones obeses sobre els motius pels quals creuen que s’han engreixat i les motivacions que tenen per aprimar-se

Els factors motivadors per perdre pes entre les persones obeses són millorar la salut i augmentar l’autoestima. Són les conclusions d’un estudi de L’Hospital de Viladecans que avalua les percepcions que tenen les persones amb excés de pes sobre els motius pels quals creuen que s’han engreixat i les motivacions que tenen per aprimar-se. El treball recull les opinions de 32 pacients amb obesitat atesos a les consultes d’Endocrinologia i Medicina Interna del centre els mesos de juny i desembre de 2018. Durant l’any 2019 s’han continuat recollint resultats per ampliar la mostra. Les conclusions del treball s’han presentat al Congrés Europeu d’Obesitat, celebrat a Glasgow a finals d’abril.

Vista hospital

El coordinador de l’estudi, Iñaki Marina, metge adjunt de medicina interna de l’Hospital de Viladecans, anuncia la intenció de “liderar un programa d’obesitat familiar, en col·laboració amb els equips de pediatria de l’atenció primària, que en un futur es podria ampliar a ginecologia, per tal de dissenyar estratègies de salut pública per prevenir l’obesitat entre les dones abans de la primera gestació.”

Principals motius

Les persones enquestades consideren que el principal motiu que explica la seva obesitat és la falta d’exercici, seguit de la manca d’autocontrol, la ingesta de grans quantitats d’aliments i, per últim, el consum de menjar ràpid. A diferència d’altres estudis similars fets en països anglosaxons, les persones obeses preguntades a l’Hospital de Viladecans creuen que la quantitat dels aliments que ingereixen és més determinant que la qualitat del menjar per explicar el seu excés de pes.

La obesidad infantil en el mundo se ha multiplicado por diez desde 1975 image 380

Les 32 persones incloses a l’estudi tenien entre 36 i 76 anys. D’aquests pacients, 17 eren dones i 15, homes, i el seu índex de massa corporal mitjà era de 34 Kg/m2 (es considera obesitat a partir de 30 Kg/m2 i obesitat mòrbida a partir de 40 Kg/m2). Els autors del treball els van preguntar quant pesaven quan tenien 18 anys i en l’actualitat. Com a mitjana, des de llavors, els homes enquestats s’havien engreixat un 38,5% i les dones, un 49,6%. Un altre resultat de la investigació és que les dones amb fills s’havien engreixat un 49,6 % de mitjana des que van complir la majoria d’edat, mentre que les que no tenen fills havien augmentat el pes un 21,3 % de mitjana.

 

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix