Vídeo contra el ciberassetjament i el bon ús de les xarxes socials

Imprimeix

L’han el·laborat els infants del Prat de Llobregat i el faran servir als tallers sobre el tema que els Mossos d'Esquadra realitzen als centres educatius i en d'altres accions de sensibilització

El Consell dels Infants del Prat de Llobregat ha elaborat un vídeo de sensibilització sobre el bon ús de les xarxes socials i la prevenció del ciberassetjament i el ciberbullying. El vídeo és el resultat del treball que el Consell dels Infants ha desenvolupat durant dos cursos escolars a l'entorn d'aquest tema. Durant aquest període, els nois i noies han reflexionat sobre com els mitjans digitals i tecnològics condicionen en gran mesura la manera de relacionar-se entre els propis infants i adolescents i, per tant, de la importància de fer-ne un bon ús.

Captura de pantalla 2019 06 19 a las 11.35.55

Aquest procés de treball ha finalitzat amb l'elaboració del vídeo de sensibilització, on apareixen situacions quotidianes en què poden aparèixer riscos en l'ús de les xarxes socials (trobades amb amics i amigues, l'arribada d'una persona nova al grup, la demanda d'ajuda per part d'algú als altres, etc). Per a cada situació, es planteja un possible cas de ciberassetjament, quan es produeixen actituds negatives, així com l'alternativa en positiu que es pot donar davant de les mateixes circumstàncies.

Captura de pantalla 2019 06 19 a las 11.30.31

Aquest vídeo no només servirà per difondre la reflexió envers aquest tema per part del Consell dels Infants, sinó que servirà com a eina pedagògica per al treball als centres educatius de la ciutat. Els Mossos d'Esquadra del municipi realitzen uns tallers i formacions als centres educatius del Prat on pretenen reflexionar, conscienciar i alertar dels riscos de les xarxes socials. El vídeo realitzat pel Consell serà utilitzat com a recurs educatiu en aquestes sessions.

Per a la realització d'aquest vídeo de conscienciació, el Consell ha comptat amb el suport professional de elprat.tv, que ha participat en tot el procés de rodatge i edició, a partir del guió i la visió que el Consell dels Infants hi volia reflectir.

Redacció / Fotos: Aj. El Prat de Llobregat