Salut finançarà projectes del Parc Sanitari i l’Hospital Sant Joan de Déu

CatSalut posa en marxa un nou programa d'innovació en salut amb 30 milions per finançar projectes innovadors

El Servei Català de la Salut (CatSalut) finança per primera vegada 18 projectes d'innovació a través del nou Programa de Compra Pública d'Innovació en Salut per entitats de la xarxa del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT) i orientats a la millora de la qualitat i l'eficiència de l'atenció sanitària. Es tracta d'un programa que es vertebra en dos àmbits: 15 milions finançats pel propi sistema de Salut i 15 més provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que la UE destina per a la contractació pública de productes i serveis innovadors.

El mes d'agost del 2017 es va obrir la convocatòria d'ajuts i s'hi van presentar un total de 33 projectes. D'aquests se'n van seleccionar 18 de 10 entitats proveïdores diferents: l'Institut Català de la Salut (ICS), la Corporació Sanitària Parc Taulí, Consorci Hospital Clínic, Fundació de Gestió Sanitària de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el Parc Sanitari Sant Joan de Déu, Hospital Sant Joan de Déu, Consorci Sanitari de Terrassa, Consorci Sanitari Integral, Fundació Salut Empordà i la Fundació Puigvert. Les iniciatives inclouen l'ús de noves eines TIC, entre les quals destaquen la intel·ligència artificial, la telesalut i la realitat virtual, que potencien la transformació digital de l'atenció sanitària, milloren els processos de prevenció, d'assistència i de gestió, i promouen, també, una atenció més personalitzada i ininterrompuda.

863daf6e b727 463f ab82 a389d895d7c9

Els projectes seleccionats plantegen nous models d'atenció a les persones afectades per patologies concretes, així com solucions tecnològiques per a la millora de la precisió diagnòstica, l'elecció del tractament adient i el monitoratge del pacient. Les iniciatives s'orienten a millorar la qualitat de vida de la ciutadania, fomentar l'apoderament dels pacients i l'autocura i augmentar la seguretat de l'atenció. També pretenen facilitar la tasca dels professionals sanitaris, afavorir la coordinació entre diferents nivells assistencials, reduir costos innecessaris, optimitzar els recursos disponibles i contribuir a la sostenibilitat del sistema de salut.

a625b635 d4c6 4114 ab00 8902626b7c62

Pel vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, la compra pública d'innovació és un dels eixos del Pacte Nacional per la Societat del Coneixement, que ha implicat empreses, centres de recerca, universitats i institucions. Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que el sistema sanitari públic de Catalunya seguirà mantenint la màxima qualitat "si transformem el que cal i ens adaptem als reptes". "Tindrem èxit si incorporem transformacions i això passa per sumar innovació al sistema", ha dit Vergés. Per últim, el director del CatSalut, Adrià Comella, ha celebrat que sigui "un dia important", perquè "posem en marxa una nova línia de treball per aportar coneixement i millors solucions, de producte i de procés, a un sistema sanitari català prestigiós i viu, acostumat a la innovació" i sempre amatent als reptes que es presenten.

Redacció / Fotos: Departmanent de Salut

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
151

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix