Ja està aquí el Corpus 2019 de Cornellà de Llobregat

L’edició d’enguany presenta un centenar de propostes per a tots els públics i una nova edició del Concurs d’Instagram on Macaco, Sweet California, Doctor Prats, Las Migas i Orquesta Mondragón seran els protagonistes dels concerts gratuïts de la ciutat

La Festa Major del Corpus arriba amb l’estiu a Cornellà de Llobregat, del 20 al 23 de juny, tot i que uns dies abans ja comencen algunes de les més de cent activitats que formen part d’un programa farcit de propostes per a tots els públics, amb els concerts i les activitats familiars com a protagonistes.

4690497137 5781e3aabf z

Dijous 20, després del Ball cerimonial de l’Àliga de Cornellà, a les 21.15 h, serà el pregó oficial que enguany anirà a càrrec dels nens i nenes del Consell d’Infants de Cornellà, coincidint amb el 30è aniversari de la convenció dels Drets de l’Infant, i tot seguit a recórrer els carrers de la ciutat amb les colles i bèsties del Corndefoc.

foto1 diablillos

Un dels punts destacats de la Festa Major de Cornellà són els concerts gratuïts a la plaça de Catalunya, però en els darrers anys el pàrquing del Parc Esportiu Llobregat (PELL) també s’ha fet molt popular, sobretot, entre el jovent, així com el nou espai a la Pl. del Pilar. Per l’escenari de la plaça de Catalunya passaran: Orquesta Mondragón (divendres 21, 22 h), Macaco (dissabte 22, 23.30 h) i Doctor Prats (diumenge 23, 19 h). Pel pàrquing del PELL:  Sweet California i els guanyadors del concurs La Veu de Cornellà (divendres 21, 22 h), i els DJ’s de la Festa Lúppiter (dissabte 22, 22.30 h). I destacar a la Pl. del Pilar Las Migas, el divendres a les 21.30 h.

mondragon

img adomenech 20160705 130719 imagenes lv otras fuentes macaco k08E U402982908524LzE 992x558LaVanguardia Web

La música i el ball amb les orquestres populars seran presents a les places, tots els dies, com també les activitats familiars, que aporten a les festes algunes de les propostes més exitoses, com els tobogans d’aigua, el Populari, el Corncanta, la festa Holi Dolly, la Gran Gimcana del Corpus, etc.

20160528 Festa Holi Dolly Urban Dance 28031

Com cada any, les entitats i associacions de la ciutat també participen i són presents en un munt d’actes més tradicionals, com els Castells, les sardanes, les actuacions a la caseta de la Peña Atlético Minas, la Festa Galega al parc de Can Mercader, la Trobada de Gegants del dissabte 15 de juny, o el Toc de Corn, que aquest any porta la seva música i les activitats familiars al parc de Rosa Sensat.

20160521 Trobada Gegants 18228

Punts Lila contra les actituds sexistes

Durant els quatre dies de Festa Major, hi haurà més horaris i més ubicacions per als Punts Lila (carpes i punts d’atenció) que s’instal·laran a llocs estratègics de les festes a on persones voluntàries faran una tasca de sensibilització per reforçar el compromís de Cornellà per unes festes igualitàries i lliures de sexisme i de LGBTIfòbia. L’objectiu és aconseguir uns espais d'oci on les persones es puguin sentir segures i poder donar resposta en cas de possibles actituds sexistes.

Canvi de dia per al Castell de Focs i la Nit de Llums

Excepcionalment, aquest any el tradicional Castell de Focs d’Artifici, juntament amb la Nit de Llum i Selfies que el precedeix, canvia de dia i no tancarà les festes com és costum, sinó que es farà el dissabte 22, a les 23.00h, a la Torre de la Miranda.

A partir de les 21.30 hores, per l’avinguda de Salvador Allende, a l’alçada de la Torre de la Miranda, desfilaran xanquers, malabars i ballarins al ritme de la música, que apareixeran i desapareixeran per la màgia de la llum; la idea és aprofitar els moments de llum per fer-se una selfie i pujar-la a les xarxes socials, amb el hashtag #Nitdellums, o bé participar en el concurs d’Instagram ‘Corpus’19, la nostra festa’.

Concurs Instagram ‘Corpus’19, la nostra festa’

Torna per segon any consecutiu el Concurs d’Instagram de les festes del Corpus. La participació està oberta a tothom a partir dels 12 anys, i es pot guanyar des d’un mòbil, a un smartwatch, o un abonament doble per als espectacles culturals de la ciutat. Per participar-hi només s’han de compartir a Instagram les fotos del Corpus, entre el 15 i el 24 de juny, amb les etiquetes #ConcursCorpus2019 @culturacornella @queferacornella (bases a la web www.cornella.cat/ca/Corpus.asp).

Redacció / Foto: Aj. Cornellà-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix