Mig miler d’escolars faran la instal·lació artística 'Les (no) fronteres'

Imprimeix

Sant Boi de Llobregat organitza activitats per posar de manifest les limitacions que pateixen moltes persones en els drets de migració i asil

Mig miler d’infants d’entre 10 i 12 anys, d’onze escoles de la ciutat, participaran el dijous 20 de juny a la plaça de l'Ajuntament en la creació de la instal·lació artística 'Les (no) fronteres'. El muntatge, fruit de la col·laboració del Centre d’Art Can Castells i Refugiarte, vol escenificar el flux global de mercaderies d'una banda a altra del planeta, en contraposició amb les limitacions que pateixen les persones en el seu dret a migrar i el dret d’asil.

Cartell DIA MUNDIAL PERSONES REFUGIADES

Aquest treball creatiu forma part d’un procés de reflexió iniciat des de les aules de les escoles. L’alumnat ha identificat la interdependència que tenim amb les persones refugiades pels diferents vincles que ens connecten amb d’altres zones del planeta a través de relacions personals o del consum. Per concloure l'activitat tindran lloc la lectura d’un manifest i una actuació musical.

Per quart any consecutiu, en el marc del compromís de Sant Boi com a Ciutat Refugi, la ciutat se suma d'aquesta manera al Dia Mundial de les Persones Refugiades. Hi ha programades activitats culturals per afavorir a una reflexió crítica sobre la situació actual de les persones refugiades, especialment centrada en la vulneració de drets humans a la frontera Sud.

A la tarda, l’orquestra de l’Escola de Música Blai Net tocarà diversos temes per donar la benvinguda a les persones assistents al documental 'Fugir per estimar i ser', que es projectarà als Cinemes Can Castellet (amb col·loqui posterior).

Com a complement de la programació, de l’11 de juny al 10 de juliol el Museu de San Boi acollirà l’exposició 'A pie de valla', del fotògraf José Antonio Sempere, organitzada per Sindicalistes Solidaris.

RÉBETIKO NASCUT A LEXILI 2

Per concloure, el divendres 21 juny tindrà lloc a Cal Ninyo l’espectacle 'Rebétiko: nascut a l’exili', de Yannis Papaioannou; una mostra d’imatge, música, paraula i dansa que parla de l’enyorança i l’arribada a una nova terra. L'activitat compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat