Compromís de la DGAIA a garantir més seguretat a Can Rubió

Imprimeix

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència va assegurar que prendrà mesures com cobrir les places de professionals vacants i no augmentar la ràtio de joves al centre

La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) s’ha compromès a contractar un vigilant de seguretat més i a no augmentar la xifra actual de 15 joves al Centre Residencial d’Educació Intensiva (CREI) de Can Rubió. Així ho han manifestat en la reunió mantinguda amb l’Ajuntament d’Esparreguera, que havia demanat una trobada urgent amb els responsables d’aquest organisme per tal d’esclarir els darrers incidents ocorreguts al centre de menors i reclamar més mesures de seguretat. També han assegurat la cobertura immediata de la baixa d’un monitor de tallers i que mentre no es disposi de psicòleg els joves realitzin les teràpies necessàries a un centre de Martorell.

Aquests van ser els compromisos que la subdirectora general de la DGAIA, Rosa Pérez, i la cap de secció de l’àrea metropolitana d’aquest organisme, Núria Ardèvol, van prendre en la reunió mantinguda amb la regidora de Serveis Socials Bàsics en funcions de l’Ajuntament d’Esparreguera, María Vallejo. Aquesta trobada es va produir a demanda del consistori després que els treballadors de Can Rubió alertessin a principis de maig que la situació de violència al centre era insuportable i que, a finals de mes, es produís un motí que va acabar amb la detenció de cinc menor. 

esparreguera4184

María Vallejo ha subratllat en declaracions a Ràdio Esparreguera que “el primer que els vam traslladar és la manca d’informació i comunicació entre la Generalitat -que és qui té les competències del CREI a través de la DGAIA- i l’Ajuntament, ja que Can Rubió se situa en el nostre terme municipal. Vam exposar-los que la situació és preocupant perquè els incidents són molt recurrents en el temps, que lamentem conèixer aquests fets per la premsa i no de manera oficial i que no vèiem que s’adoptessin solucions ni cap als usuaris ni cap als professionals.”

Per la seva banda, el delegat d’UGT dels Centres d’Infància de Barcelona i delegat de Prevenció, Pedro González, ha lamentat en declaracions a l’emissora municipal que “portem amb aquesta promesa des dels primers aldarulls que van començar el juliol de l’any passat, abans que Can Rubió passes a ser CREI ja vam avisar que la dotació de seguretat era insuficient i els incidents ens estan donant la raó. Tenim només paraules, volem que siguin seriosos i assegurin els dos vigilants de seguretat les 24 hores del dia al centre.”

Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera