El centre diari de la Vinyala Poble Nou, en ple funcionament

Imprimeix

El nou espai vicentí, amb activitats educatives i de lleure per a infants i joves, sorgeix del procés participatiu dels dos barris que es va organitzar el 2017

Ja està funcionant el centre diari de la Vinyala Poble Nou a Sant Vicenç dels Horts, una proposta treballada amb famílies dels dos barris i que busca generar espais educatius i de lleure a les tardes, adreçats a infants i joves. Aquest servei, gestionat per la Fundació Maria Auxiliadora, va sorgir del procés participatiu que es va organitzar el 2017. De fet va ser la proposta més votada (124 vots), seguida d’activitats i serveis de la gent gran (75) i d’un grup ocupacional per a joves i persones en atur (46). El centre diari busca generar espais i activitats per grups d’edat (de 6-9 anys, de 9-12 i a partir de 12). Es promou la dinamització del barri dins i fora de l’escola, en el marc d’un projecte de caire educatiu i lúdic on aprendre i gaudir.

centrediarilavinyalapoblenou 2

El primer mes de funcionament, del 6 de maig al 6 de juny, ha registrat una gran participació: 42 persones inscrites, de les quals 28 són de 1r a 3r de primària i 14 de 4t a 6è.

Accés gratuït

Les activitats, completament gratuïtes pels usuaris, s’organitzen els dilluns, els dimarts i els dijous de 17 a 19 h. Hi ha dues fases:

- Una primera s’ha fet del 6 de maig al 6 de juny

- Una segona serà entre octubre i desembre, en dates encara per concretar

Totes les activitats es fan a l’escola La Vinyala o a la pista d’skate del barri. De moment hi ha 43 inscripcions. Els tallers que s’han fet de moment són:

- De 6 a 9 anys, expressió total, dansa moderna i skate

- De 9 a 12 anys, batucada corporal, expressió total i skate

- Per estudiants a partir dels 12 anys, el Centre Mou l’Art organitzarà una assemblea amb qui hi estigui interessat perquè puguin decidir què volen fer

El Centre de la Vinyala Poble Nou treballarà amb entitats del poble –de moment compten amb l’Escola de Música de Sant Vicenç i amb Fem Dansa– i implicarà les famílies del barri, amb la idea d’organitzar un cop al trimestre alguna trobada festiva familiar.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts