Presentació de les 'J' de Jujol que han pintat les escoles de Sant Joan

Imprimeix

Un miler d'alumnes de primària han participat en aquesta experiència creativa que deixarà escultures amb la J de Josep Maria Jujol a l'espai públic de la ciutat

La plaça de Catalunya de Sant Joan Despí, al davant del Centre Jujol-Can Negre, ha estat l'escenari de la presentació de les 'J' de Jujol que han dissenyat i pintat els alumnes de les escoles d'educació primària de la ciutat. Amb dissenys molt creatius i ben diferents, les 'J' de Jujol passaran a formar part de l'espai públic local.

J jujol escoles 2

Durant el mes de maig, cada escola d'educació primària (Espai 3, Sant Francesc d'Assís, Joan Perich, Pau Casals, Roser Capdevila, Ateneu Instructiu, Gran Capità i El Brot) ha pintat una 'J' de grans dimensions, la característica lletra jota que Josep Maria Jujol utilitzava per signar les seves obres. Al voltant d'un miler d'alumnes han participat en aquesta iniciativa de l'Any Jujol140.

D8UF ZNUwAAvdQC

El 5 de juny, al davant de Can Negre, s'han presentat les vuit 'J' jujolianes en una gran festa on no han faltat els personatges de Josep Maria Jujol i d'Engràcia Balet i els gegants Jujol i Creació. Nens i nenes de cada escola han destapat la seva 'J' acompanyats per l'alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda. També s'ha realitzat un taller on els infants han pogut dissenyar les seves propies 'J' en miniatura.

D8UF ZLU0AAloZB

J jujol escoles 1

Codi QR

Properament, les 'J' de Jujol que han pintat les escoles s'instal·laran a l'espai públic de la ciutat, en diferents punts de tots els barris, de forma que passaran a ser un nou element artístic de Sant Joan Despí que recordarà el llegat de Jujol. Al costat de cada 'J' hi haurà un codi QR per accedir a tota la informació sobre el procés d'elaboració d'aquestes creacions artístiques i la seva ubicació.

Engràcia i Jujol

Es tracta d'una iniciativa similar a la dels óssos 'Buddy Bear' de Berlín, amb més de 300 elements que es van col·locar a places i carrers de la ciutat alemanya i que posteriorment han viatjat pel món com a símbol de toler.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí