El festival Esperanzah! del Prat es constitueix en cooperativa

Imprimeix

El certamen solidari, que compta amb més de 275 socis fundadors, ha destinat des del 2015 més de 300.000 euros a diferents projectes socials

El festival solidari Esperanzah!, que des de fa 10 anys se celebra a l'octubre al Prat de Llobregat, concretament al barri de Sant Cosme, s'ha constituït en cooperativa amb 276 socis fundadors i un capital social de 58.000 euros, segons informa l’ACN.

fotonoticia 20190605150510 640

El certamen, que des de l'any 2015 ha destinat més de 300.000 euros recaptats amb la venda d'entrades a diversos projectes socials tant dins com fora del Prat, ha optat per aquesta fórmula amb l'objectiu de bastir instrument d’esperit cooperatiu en què totes les parts implicades –músics, periodistes i entitats- decideixin conjuntament aspectes com la temàtica del festival, els eixos que cal prioritzar i el destí dels recursos generats. Entre els socis fundadors destaquen fidels al festival com Txarango, que van tancar la seva última gira a l'Esperanzah!, o Natxo Tarrés, o el cantant local Alfred Garcia, el grup valencià ZOO o el pallasso Iván Prado, entre d'altres.

esperanzah 2017 foto 07

Esperanzah! va sorgir per contribuir a millorar les condicions del barri de Sant Cosme del Prat de Llobregat aixecant ponts entre la cultura i les seves necessitats. La reconversió en cooperativa de segon grau ha estat possible gràcies a l'impuls de les cooperatives que formen part de l'ecosistema de l'economia social i solidària del Prat de Llobregat com Llobregat 47 SCCL, Som Gestió, La Fundació Esperanzah o Gats.

 Redacció / Fotos: ACN-Esperanzah!