Viladecans, capital estatal del treball en xarxa entre ciutats europees

Imprimeix

Les 17 ciutats espanyoles que, sota el paraigua del programa europeu URBACT, formen part de projectes innovadors de transferència transnacional es troben els dies 4 i 5 de juny al municipi baixllobregatí

L'impuls a Europa perquè les ciutats comparteixin les seves millors i més innovadores propostes sobre economia, medi ambient, governança i inclusió social passen durant dos dies per Viladecans. La ciutat acull, el 4 i 5 de juny, el Campus URBACT, una trobada de les ciutats d'Espanya que participen actualment en xarxes de transferència transnacional del programa URBACT de la Unió Europea.

El programa URBACT compta amb 23 xarxes amb més de 160 ciutats de 25 països europeus. Les ciutats espanyoles que hi participen són A Coruña, Altea, Baena, Barcelona, Esplugues de Llobregat, Gijón, L'Hospitalet de Llobregat, Manresa, Mataró, Múrcia, Pamplona, Plasència, Santa Pola, Santiago de Compostela, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

61359194 802341130136264 3703143638952312832 o

Les ciutats espanyoles participen en xarxes diferents, però totes tenen reptes comuns que buscaran tenir una resposta compartida en aquesta trobada, com la implicció dels agents socials o la cerca d'eines per abordar les dificultats que es trobin en els processos de transferència a través dels mètodes de treball creats per URBACT. Els Campus URBACT es celebren en gairebé una vintena de països amb les ciutats del seu territori.

Líder de la xarxa de transferència On Board

Viladecans acull aquesta singular trobada com a ciutat que lidera la xarxa de transferència On Board, que dissemina la seva experiència de creació d'una xarxa ciutadana d'innovació educativa. Les ciutats que formen part d'aquesta xarxa són Tallin (Estònia), Nantes (França), Halmstad (Suècia), Albergaria-a-Velha (Portugal) i Poznan (Polònia).

L'Ajuntament de Viladecans aprofitarà la trobada per mostrar a la resta de ciutats, a més de la seva feina sobre innovació educativa, també el seu treball innovador en transició energètica, en bona part reconegut també per la Unió Europea a través de la subvenció europea dins de la convocatòria  d'Urban Innovative Actions al Vilawatt, que crearà en breu una companyia energètica a la ciutat, potenciarà les rehabilitacions energètiques d'edificis i impulsarà una moneda social lligada a l'estalvi energètic.

Redacció / Fotos: Arxiu