Un jutge obliga l’empresa Roca a indemnitzar la vídua d'un treballador

Haurà de pagar més de mig milió d’euros després que va quedar invàlid per inhalació d'amiant

Segons informa l’ACN, el Jutjat Social 25 de Barcelona ha condemnat la multinacional de sanitaris Roca per ser la responsable de la invalidesa, per inhalació d'amiant, d'un antic treballador de la planta de Gavà. Actualment el treballador és mort i el jutge obliga l'empresa a indemnitzar la seva vídua amb més de mig milió d'euros (556.205,29 euros). L'home va prestar servei a l'empresa entre 1970 i 1989 i el jutge considera provat que durant aquest període i en anys posteriors Roca va utilitzar amiant per a la fabricació de diferents components d'aixetes i de sabates de fre per a la indústria ferroviària. La sentència recull un informe d'Inspecció de Treball que conclou que l'empresa no va prendre mesures preventives per "eliminar o reduir" l'exposició dels treballadors.

unnamed2 roca

Des de l'any 1995, el treballador tenia reconeguda la incapacitat permanent absoluta derivada de malaltia professional per silicosi i insuficiència ventilatòria, però ara fa dos anys el diagnòstic es va ampliar i se li va reconèixer un grau de discapacitat de gran invalidesa en detectar-li un mesotelioma -càncer de pulmó- a l'Hospital de Viladecans.

L'home va acabar morint el mateix any 2017 com a conseqüència de la malaltia. L'advocat de Col·lectiu Ronda que representa la família del difunt, Àlex Tisminetzky, alerta que per la planta de Roca han passat milers de treballadors i "la xifra de víctimes pot ser molt elevada, incloent-hi les persones que han mort com a conseqüència de malalties causades per l'amiant sense arribar mai a saber-ho". En aquests casos, avisa, "és important que les famílies recordin que les morts que deriven d'accident laboral o malaltia professional no prescriuen mai i continuen tenint dret a que se'ls reconegui que va ser l'amiant de la Roca el causant de la mort dels seus familiars". Els advocats asseguren que l'empresa ha fet servir amiant "almenys fins l'any 2004."

Redacció / Fotos: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix