Es presenta la 39a Festa de la Cirera a Torrelles de Llobregat

Jocs d’escapisme i un espectacle d’humor, principals novetats en l’edició d’enguany

Torrelles de Llobregat tornarà a ser, aquest cap de setmana, la capital de la cirera. El municipi del Baix Llobregat acollirà l’1 i 2 de juny la 39a Festa de la Cirera, sense dubte, la festa popular més important de l’any a la petita localitat.  

mercatcirera torrelles

L’edició d’enguany va farcida de novetats. La primera serà l’aterratge dels jocs d’escapisme. El poble se sumarà a la moda d’endinsar-se en un espai tancat i intentarà escapar en menys de deu minuts. El dissabte 1 de juny, al matí, el repte serà pels menuts, que hauran d’intentar sortir de l’Escape Room Obsidiana, on es convertiran en petits exploradors buscant un valuós tresor. El dissabte, a la tarda, serà el torn dels grans amb l’Escape Room Ikal i el desafiament de trobar una poderosa pedra màgica dins un temple maia.

La segona novetat es viurà el diumenge 2 de juny, a la tarda, amb un espectacle d’humor a càrrec d’en Peyu, que oferirà un recull dels seus millors textos.

peyu AMIC

I la tercera és la instal·lació de nous jocs de fusta gegants al carrer basats en la temàtica de les cireres, això com la decoració dels principals carrers del poble amb cartells d’edicions anteriors de la festa.

Durant l’acte de presentació, l’alcaldessa accidental, Isabel Martínez, ha destacat la importància de la festa, la gran implicació del teixit associatiu torrellenc i el desig de compartir amb totes les persones visitants les cireres, símbols i productes estrella del municipi. “És un dels esdeveniments més importants del municipi i la cirera és tot un símbol de Torrelles que ens fa sentir molt orgullosos.”, va dir.

39a Festa de la Cirera Torrelles de Llobregat 2

Activitats paral·leles

La Festa de la Cirera inclourà també un dels mercats de venda de cireres més grans de la zona de Barcelona, una fira d’artesania i productes locals de proximitat, una mostra d’arts i oficis i una nova edició de l’Exposició de Cireres (es concediran els premis Cirera d’Or i Cirera d’Argent). “Enguany, l’Exposició de Cireres se centrarà en el 90è aniversari de l’Ateneu Torrellenc i posarà en valor els seus quasi cent anys d’història” ha explicat avui el tècnic de Cultura Xavier Navarrete. Així mateix, les persones amants de la gastronomia podran gaudir de la 12a Ruta Gastronòmica i les aficionades a la música vibraran amb Balahits i l’Orquestra Mitjanit.

cireres2

Finalment, hi haurà passejades per l’entorn, animació infantil i moltes propostes més per continuar reivindicant el paper de la pagesia, productora de béns indispensables i mantenidora del paisatge i de l’agricultura, i celebrant la importància d’aquesta deliciosa fruita vermella que dona el tret de sortida a l’estiu torrellenc.

El cartell i el pregó

L’autor del cartell anunciador d’enguany és l’il·lustrador barceloní Jacob Taurà, que actualment treballa com a dissenyador gràfic a l’editorial de còmics Yermo Ediciones. Graduat a l’Escola Massana, Taurà també ha col·laborat amb publicacions editorials com Biblok, Didaco o Edebé i amb el programa de Televisió de Catalunya ‘Una mà de contes’. Així mateix, Taurà ha guanyat el VI Premi Mercè Llimona d’il·lustració i ha estat finalista en el II Concurs d’Il·lustració Proa Espais. El cartell mostra diferents persones reals de la vil·la.

La festa al carrer ok

D’altra banda, dissabte 1 de juny s’inaugurarà oficialment a l’Ateneu Torrellenc la Festa de la Cirera 2019 amb el pregó d’en Francesc Mauri (11.30h), meteoròleg, presentador i home del temps de TV3 i Catalunya Ràdio.

000048982 1 FrancescMauri

Transport

Com cada any, l’Ajuntament ha habilitat al costat de Catalunya en Miniatura una zona d’aparcament, ja que l’organització preveu l’assistència de més de 5.000 persones. A més, posarà a disposició dels visitants un autobús-llançadora gratuït per transportar-los al poble.

Redacció / Fotos: Aj. Torrelles-LPdB

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
151

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix