Es presenta la proposta de reforma de l’escola Sant Jordi de Sant Vicenç

Imprimeix

L’estudi una rehabilitació dels diferents pavellons, que ascendeix a 1,8 milions d’euros

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts va presentar ahir a la comunitat educativa de l’escola Sant Jordi la proposta de reforma integral del centre. L’estudi, encarregat pel consistori a l’empresa Dilmé Fabré Torras i Associats, proposa diferents obres als pavellons actuals, que ascendeixen a 1,8 milions d’euros (IVA inclòs).

Totes les actuacions de reforma es recullen en el pla director, un document que diagnostica les necessitats d’obra i també les accions necessàries per millorar les instal·lacions. Ara el document s’haurà d’acabar de perfilar amb la direcció de l’escola i l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes i haurà de passar la supervisió del departament d’ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Un cop tancat, el Consistori redactarà el projecte d’obra, que serà executat pel departament d’Educació de la Generalitat.

DSC 0393b

Entre les obres que caldria fer a l’escola actual, destaquen les següents:

- Instal·lar un ascensor, que estaria situat a un dels pavellons del centre del solar

- Desplaçar uns metres, cap a la façana dels Salesians, la pista poliesportiva exterior per guanyar espai als nivells de P3, P4 i P5. Aquests nivells continuarien al pavelló més proper al carrer de Mestre Ramon Camps, però ara les tres aules es concentrarien a la planta baixa i es practicaria un sistema d'obertures i de porxo a la façana sud. Això permetria crear a totes tres aules l'espai exterior necessari i, encara més enllà, una franja d'espai d'esbarjo comú als tres nivells, de tal manera que els més menuts no hagin de travessar tot el centre, com fan ara, per arribar fins al pati. A la planta de dalt del pavelló, es construiria una aula polivalent, una de psicomotricitat i un espai de tutoria

- Ampliar el gimnàs actual per incorporar-hi els vestuaris, que ara es troben molt lluny d'aquest pavelló, concretament al costat de les classes de P3, P4 i P5

- Construir una cuina i un menjador, que s'ubicarien al pavelló més proper al gimnàs

El pla director recull la previsió de les actuacions per fases, de manera que es pugui compatibilitzar la docència amb les obres. Aquesta diagnosi inicial, finançada per l’Ajuntament, ha tingut un cost de 13.776 euros (IVA exclòs).Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts