Comença l'enderroc de l'edifici d’administració de l'Hospital de Viladecans

Imprimeix

La intervenció, que tindrà més impacte durant les properes dues setmanes, afectarà el funcionament durant la tarda del TAC, la ressonància magnètica, alguns quiròfans i habitacions, i l'Hospital de Dia

 

Ja han començat els treballs per enderrocar l'antic edifici d'administració de l'Hospital de Viladecans. Aquesta actuació, que es preveu que finalitzi el mes d'agost, podrà comportar afectacions a la zona on es faran els enderrocs.

Per minimitzar l'afectació en l'activitat habitual del centre, els treballs es concentraran en l'horari de tarda, entre les 14 h i les 20 h, quan l'activitat de l'Hospital és més baixa. Es preveu que l'impacte dels enderrocs sigui més gran les dues primeres setmanes, durant les quals es podrà produir un augment del soroll i les vibracions a l'àrea propera als treballs.

enderror 220519

Durant el temps que duri l'enderroc, durant les tardes romandran tancades les habitacions més properes a les obres i es modificarà l'horari de funcionament del TAC i de la ressonància magnètica. A més, l'activitat de tarda de l'Hospital de Dia es traslladarà a una nova ubicació. També es veurà afectada l'activitat quirúrgica de tarda, cosa que podrà comportar que algunes intervencions urgents hagin de ser derivades a l'Hospital Universitari de Bellvitge.

Aquesta actuació permetrà iniciar la construcció de l'edifici del nou Hospital de Viladecans, que se situarà a l'avinguda del Mil·lenari i a l'avinguda Josep Tarradellas.

L'Hospital de Viladecans

L'Hospital de Viladecans està acreditat com a hospital bàsic d'aguts, de referència per als municipis de Castelldefels, Gavà, Viladecans, Begues i Sant Climent de Llobregat, amb una població de 190.000 habitants. El centre excel·leix en cirurgia major ambulatòria (CMA), en la integració d'especialitats i el triatge d'urgències avançat. Actualment, l'Hospital està ampliant i reformant les seves instal·lacions per tal de millorar l'atenció que dona a les persones que viuen en la seva àrea d'influència. L'Hospital de Viladecans pertany a la Gerència Territorial Metropolitana Sud de l'Institut Català de la Salut, juntament amb l'Hospital de Bellvitge i la Direcció d'Atenció Primària Costa de Ponent. Ha rebut el premi TOP 20 a la Gestió Hospitalària Global els anys 2015 i 2016 i 2018.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà-Arxiu