Demanen agilitzar la nova llei contra la prostitució de carretera

Imprimeix

Els municipis afectats, com Castelldefels, Gavà i Viladecans, volen un acord amb l'Estat per eradicar les meretrius de totes les vies. Interior espera que la nova normativa entri en funcionament abans d'acabar l'any.

Un cop s'aprovi la nova llei de drets i deures en l'espai públic, seran els Mossos de trànsit els que posen la denúncia i el Servei Català de Trànsit (SCT) tramitarà les multes, que podran ascendir fins als 30.000. També contemplarà com a infracció administrativa la prostitució als carrers.

Fins ara els municipis havien optat per prendre les seves pròpies mesures, com ja va fer Castelldefels el 2009 amb l'aprovació d'una nova ordenança municipal de civisme que permet sancionar les prostitutes i clients que exerceixen la prostitució a la via pública.

Segons Reyes, "s'ha reduït aquesta pràctica a l'autovia de Castelldefels. Si abans havia unes 15 prostitutes fixes,ara hi ha menys de la meitat".

L’alcalde de Castelldefels admet, però, que les meretrius no acostumen a pagar la multa, que a Castelldefels pot arribar als 3.000 euros.

Redacció | Foto: Ajuntament de Castelldefels