Els barris de Torreblanca i les Begudes, connectats per una passarel·la

La infraestructura permet el pas de vianants, persones amb mobilitat reduïda i bicicletes tot enllaçant dues zones fins ara separades per les vies del tren

L'Ajuntament de Sant Joan Despí va posar en servei ahir dimarts la passarel·la per a vianants i ciclistes que connecta el barri de Torreblanca i les Begudes, a l'entorn de la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona. La passarel·la creua per damunt de les vies del tren, entre l'avinguda de la Generalitat i el carrer de Francesc Macià, tot connectant dues zones de la ciutat que fins ara estaven separades per la línia ferroviària. A ambdós costats, l'accés a la passarel·la es fa mitjançant rampes que són accessibles. Des del costat sud (les Begudes) també s'hi pot accedir a través d'escales. La passarel·la i les rampes tenen una amplada superior als dos metres.

Passarella 1

La infraestructura compta amb il·luminació de led, més eficient i menys contaminant. El paviment de la passarel·la simula el trencadís modernista, tot recordant el gran patrimoni del Modernisme que Sant Joan Despí té gràcies al llegat que Josep Maria Jujol va deixar a la ciutat.

Passarella 2

Passarella 3

Aquesta nova via de comunicació permet el pas de vianants, persones amb mobilitat reduïda i ciclistes. Es tracta d'una infraestructura que millora la mobilitat de l'entorn, ja que connecta el barri de Torreblanca i el sector de les Begudes i afavoreix la continuïtat i la connexió de la xarxa ciclable.

D7GonFSXkAAO2x8

La construcció de la passarel·la s'emmarca dins del projecte d'urbanització del sector de les Begudes, situat a l'entorn de la Ciutat Esportiva del Futbol Club Barcelona. Aquesta nova zona s'està acabant d'urbanitzar amb la construcció de nous vials, zones verdes i places on destaca un gran parc amb zones infantils, una pista poliesportiva, etc. L'ordenació urbanística de l'entorn contempla l'edificació d'habitatge amb protecció com ara els 84 pisos a preu concertat que ja s'hi estan construint.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix