Denuncien que Aigües d’Esparreguera Vidal exposa la ciutadania a l’amiant

Imprimeix

Segons el sindicat CCOO hi ha una manca de mesures protectores quan s’han fet intervencions a la xarxa

La Inspecció de Treball ha sancionat a l’empresa Aigües d’Esparreguera Vidal SA per no complir amb la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. CCOO va denunciar aquests fets a través de la representació sindical. De fet, des de 2016 se subcontracten aquestes feines a una empresa especialitzada.

¿Què hi ha de les persones treballadores que han patit aquest risc durant tants anys? Doncs l’empresa, segons el sindicat, no està disposada a acceptar que va incomplir el Reial Decret del 2006, i no vol comunicar aquest fet. "El risc econòmic preval davant la responsabilitat que ha d’assumir."

esparreguera4073

Quan es feien intervencions a la xarxa, amb canonades de fibrociment, no es posaven mesures per protegir la ciutadania d’aquesta exposició. Ni l’empresa ni l’Ajuntament d’Esparreguera -com a propietari del servei- han donat encara explicacions sobre el tema.

A més, segons el sindicat, l’empresa ha pressionat a CCOO i a les persones treballadores perquè callin, intentant passar pàgina sense assumir cap responsabilitat. L’última mesura de pressió ha estat acomiadar “un company de l’empresa, vinculat al sindicat CCOO.”

L’Ajuntament d’Esparreguera no veu com fer que l’empresa assumeixi la seva responsabilitat, més enllà de mirar endavant i començar de cap i de nou. Segons fonts del sindicat, CCOO no permetrà que Aigües d’Esparreguera Vidal SA no assumeixi la seva responsabilitat.

Redacció / Fotos: Google Maps-Aj. Esparreguera