El Prat de Llobregat, premiat pel seu compromís contra l'homofòbia

Imprimeix

La resposta de les entitats locals contra l'agressió homòfoba que es va produir la passada nit de Carnestoltes a la ciutat ha rebut un dels Premis 17 de maig

El Prat de Llobregat ha estat premiat pel seu compromís amb els drets del col·lectiu LGTBI. La reacció de les entitats pratenques, amb el suport de l'Ajuntament, contra l'agressió homòfoba que es va produir la passada nit de Carnestoltes a la ciutat ha rebut un dels Premis 17 de maig.

L'entrega de premis, lliurats per l'Observatori contra l'Homofòbia de Catalunya, s'ha celebrat un dia abans del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, que es commemora avui 17 de maig. En nom dels guardonats, han recollit el premi les entitats Lletra Violeta i Viudes 08820, acompanyades per Beltran Cazorla, pratenc implicat en la coordinació de l'acte de rebuig a l'agressió homòfoba, a més de representants municipals. L'acte ha tingut lloc al Centre LGTBI al barri de Sant Antoni de Barcelona.

 Els fets

L'agressió, que va tenir lloc la matinada del 2 al 3 de març durant la celebració del Carnaval davant de l'estació de metro de Les Moreres del Prat, va suscitar un fort rebuig de la ciutadania. La societat pratenca es va manifestar en una concentració per donar suport a la víctima de l'agressió, convocada per diverses entitats de la ciutat i a la qual es va sumar l'Ajuntament del Prat. Les entitats convocants també van fer un manifest amb el lema "El Prat diu no a la LGTBI-fòbia".

Redacció / Fotos: Aj. El Prat Llobregat