Sant Vicenç dels Horts ja té un pla de mobilitat urbana

S'emmarca en el Pla director de mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona i està redactat per la Diputació

La Diputació de Barcelona ha redactat el Pla de mobilitat urbana sostenible de Sant Vicenç dels Horts, un treball que té com a objectiu principal definir l'estratègia de mobilitat del municipi, potenciant els modes de transport més sostenibles com són l'anar a peu, en bicicleta i en transport públic.

El Pla de mobilitat de Sant Vicenç dels Horts s'emmarca en el Pla director de mobilitat de la Regió Metropolitana de Barcelona que determina que tots els municipis que tinguin més de 20.000 habitants i que hi pertanyin, tenen l'obligació de realitzar-lo.

IMG 1911

Propostes
El Pla contempla diferents propostes d'actuacions com són afavorir la mobilitat a peu pels eixos més comercials del municipi, una pacificació dels carrers del centre de la vila, l'ampliació de voreres i supressió de barreres arquitectòniques a la xarxa principal de vianants, la potenciació dels itineraris e natura, salut i lleure, la implementació de nous estacionaments per a bicicletes o la implementació de zones 30.

Entre altres actuacions, el Pla proposa una reestructuració de la xarxa de transport urbà i una millora de la intermobilitat mitjançant la col·locació d'aparcaments de bicicletes als intercanviadors de bus i FGC, així com millorar la senyalització i la informació disponible. També advoca per implementar un servei de Bus Exprés i una nova línia de connexió amb la Universitat Autònoma, a Bellaterra, i la prolongació de la línia S33 de FGC fins a Quatre Camins.

Així mateix, el Pla proposa estudiar la simplificació d'algunes cruïlles del municipi, fomentar iniciatives privades i públiques de carsharing i carpooling, la instal·lació de punts de recàrrega per vehicles elèctrics, la gestió de la distribució urbana de mercaderies (DUM) mitjançant una aplicació, juntament amb la instal·lació d'armariets per a la DUM en les estacions de FGC, centres comercials i intercanviadors multimodals.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Sant Vicenç dels Horts

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix