El conseller d’Educació visita centres educatius d’Esplugues

Imprimeix

És un dels municipis que forma part dels nous plans educatius d’entorn 0-20

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va visitar ahir diferents escoles i instituts d’Esplugues de Llobregat, acompanyat de l’alcaldessa del municipi, Pilar Díaz, i del director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Francesc Ballester. Esplugues és un dels municipis catalans que forma part dels nous Plans Educatius d’Entorn 0-20: “Treballaré amb l’Ajuntament per parlar, entre altres coses, d’aquesta aposta conjunta entre el Departament d'Educació i Esplugues, d’aquest pla educatiu d’entorn 0-20 que hi ha a molt pocs llocs de Catalunya i Esplugues és un dels llocs on, a partir de setembre, es treballa aquest pla conjunt de Departament, Ajuntament, comunitat educativa i comunitat ciutadana”, va destacar el conseller.

En primer lloc, el conseller va arribar a l’Institut Joanot Martorell, un centre d’ESO i batxillerat amb una matrícula de 545 alumnes. El proper curs encetaran el pilotatge de la modalitat de batxillerat en tres cursos amb aliança amb l’Escola Catalana de l’Esport, per alumnes de tres dels seus cicles esportius que vulguin fer batxillerat o per alumnes de l’Institut que vulguin fer cicles i batxillerat.

El centre participa en programes de foment del plurilingüisme com Generació plurilingüe, Pla lector, o la participació en el concurs de teatre Shakespeare del Trinity College, on van obtenir el primer premi. També formen part de la Xarxa de competències bàsiques i promouen iniciatives pròpies amb projectes com la Ràdio Janot. Bargalló va fer un recorregut per les instal·lacions del centre, per acabar amb una breu trobada amb l’equip directiu.

BIG 968330016051019 02

El titular d’Educació va remarcar que la visita territorial el permet “conèixer la realitat, poder parlar amb el professorat, amb els alumnes i amb l’Ajuntament. I alhora, poder conèixer la realitat de primera vista, és a dir, quan un centre diu que necessita més aules doncs veure el centre; quan un altre diu que necessita dotació d’infraestructura tecnològica doncs veure el centre; i quan un et comenta que té uns alts resultats acadèmics, saber com funciona. Sigui pel que sigui, la millor manera de conèixer la realitat és visitant de primera mà.”

A continuació, Bargalló es va traslladar a l’Institut Joaquim Blume i va visitar alguns dels espais del centre. Es tracta d’un centre que facilita la compatibilitat de l’activitat acadèmica amb la tecnificació esportiva dels nois i noies en edat escolar. Està ubicat en el complex del Consell Català de l’Esport, i ofereix els estudis de 3r i 4t d’ESO i els de Batxillerat de les diferents modalitats (exceptuant l’artístic).

Captura de pantalla 2019 05 11 a las 8.32.56

La major part de l’alumnat de l’Institut que cursa aquests estudis gaudeix, al mateix temps, d’una beca del Pla de Tecnificació Esportiva de Catalunya. Són noies i nois procedents de diverses comarques catalanes i, en alguns casos, de fora de Catalunya. A més a més, el centre ofereix el CFGS d’Ensenyament i animació socioesportiva.

D6NVCrVWsAA7FwP

Posteriorment, el conseller es va desplaçar a l’Escola Garbí Pere-Vergés, que participa en projectes com ara Escola verda, l’hort escolar, el projecte Filosofia 3/18, la robòtica, i l’oratòria. En acabar, Josep Bargalló va anar a l’Ajuntament d’Esplugues per signar el llibre d’honor.

lolaanglada

A la tarda, titular d’Educació va arribar a l’Escola Lola Anglada, on va visitar algunes de les aules i va mantenir una reunió amb l’equip directiu del centre. Allà va conèixer el projecte d’innovació pedagògica de l’escola “L’espai com a generador d’aprenentatge”. Es tracta d’un centre d’una línia d’educació infantil i primària amb una matrícula de 230 alumnes.

Redacció / Fotos: Dep. Educació