Alarma per la proliferació de porcs senglars als carrers de Corbera

Imprimeix

Veïns i veïnes reclamen solucions urgents i l’Ajuntament està valorant el mètode de l’esterilització

La proliferació de porcs senglars als carrers de Corbera de Llobregat ha creat una gran alarma entre la ciutadania del municipi baixllobregatí. Una situació que comença a ser ja habitual. En les darreres setmanes, famílies d’aquests animals s’han establert en zones properes al nucli urbà i es passegen amb molta freqüència per la població a la recerca de menjar.

Senglar3 grup 1024

No només malmeten cultius i jardins sinó que posen en risc el trànsit al municipi i, fins i tot, podrien posar en perill la integritat física de les persones. Recentment, una veïna va haver de socórrer a una dona que corria espantada quan es va trobar diversos porcs senglars quan anava a tirar la brossa. De moment, no s’ha produït cap incident però les notícies de successos a altres municipis del territori ha fet que augmentar la preocupació. És per això que els veïns i veïnes demanen a l’Ajuntament una solució per apaivagar el seu neguit. 

Resposta del consistori

Precisament, el consistori no ha trigat gaire a contestar. L’Ajuntament ha manifestat, a través de les xarxes socials, que és conscient de la problemàtica existent “i s’hi està treballant. Fa mesos que estem en contacte i mantenint trobades amb la Generalitat per tal de trobar-hi solucions”. I afegeix que una de les opcions que s’està valorant “és poder accedir a la prova pilot que s’està fent al Vallès, que consisteix en l’esterilització dels animals.”

Redacció / Fotos: Conchi Álvarez-Arxiu