Més de 5.500 beques de colònies per a infants en situació vulnerable

Imprimeix

La 33a edició de la Festa d’Esplai, organitzada per Fundesplai, se celebrarà aquest diumenge al Parc Nou del Prat de Llobregat

La Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai) preveu atorgar aquest estiu 5.500 beques perquè infants en situació de vulnerabilitat puguin anar de colònies. La xifra representa un augment del 3,6% en relació a la de l'any passat. L'anunci es va fer ahir dimecres en el marc de la presentació de la 33ena edició de la Festa Esplai, que se celebrarà aquest diumenge al Parc Nou del Prat de Llobregat. Els responsables de l'entitat esperen l'assistència de 10.000 persones. D'altra banda, també s'ha presentat la campanya d'estiu. Fundesplai oferirà més de 1.300 activitats entre colònies, casals i camps de treball, amb una previsió de 72.000 participants que representa un 5,8% més que l'estiu del 2018.

693413 600 338

Amb Quim Torra

La Festa Esplai oferirà aquest diumenge, d'onze del matí a cinc de la tarda, més de 50 activitats lúdiques i educatives per a infants, joves i famílies. Està previst que hi assisteixin el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcalde del Prat, Lluís Tejedor L'organització implica més de 200 voluntaris. Pel que fa a les beques, per poder-les atorgar l'entitat engega una campanya de captació de fons a través del web fundesplai.org amb uns espots de ràdio i televisió on els protagonistes són els monitors.

FestaEsplai2019

D'altra banda, en el transcurs de l'acte de presentació el president de Fundesplai, Josep Gassó, ha presentat l'informe anual de l'entitat que, entre d'altres, posa de manifest que les activitats que va organitzar l'any passat van arribar a 258.656 persones, un 3,7% més que l'any anterior. Gassó va destacar els projectes destinats a acompanyar, formar i inserir laboralment adolescents en situació vulnerable, que han arribat a 850 persones, i els 18.407 ajuts atorgats el darrer any en l'àmbit educatiu.

Redacció / Fotos: Arxiu