L’AMB supervisarà i controlarà l’activitat d’Aigües de Barcelona

Imprimeix

L'empresa haurà de lliurar informació prèvia a l'hora de presentar-se a un concurs i l'organisme metropolità en dictaminarà la idoneïtat

El Consell Metropolità de l'AMB va aprovar un conjunt de mesures de supervisió i control de les activitats empresarials en les que participi Aigües de Barcelona i que no formin part de la prestació del cicle integral de l'aigua encomanada per l'AMB. 

Tot i que l'empresa no té limitacions per presentar-se a concursos i licitacions, sí que haurà de  comunicar a l'AMB els projectes en els que participi o als que vulgui presentar-se, a més de complir una sèrie de requisits i portar una comptabilitat diferenciada de les activitats paral·leles de l'empresa que no formin part del servei públic d'aigüa.

L'acord aprovat recentment pel Consell Metropolità especifica, com a principi general, que  qualsevol activitat que pugui desenvolupar l'empresa mixta, i que no formi part del servei públic de l'AMB, sempre estarà condicionada a la garantia de la correcta prestació del servei principal, que es el subministrament d'aigua al territori metropolità.

1 aiguesbarcelona

A més, d'aquest acord també se'n deriva que l'empresa Aigües de Barcelona tindrà l'obligació de comunicar a l'AMB totes les activitats o projectes  que estigui duent a terme actualment, mitjançant l'aportació de la documentació necessària.  Aquesta documentació ha de justificar  la viabilitat econòmica de l'activitat, la no afectació al servei públic objecte del contracte i les mesures per a la diferenciació de la comptabilitat de cada activitat econòmica (com unitat de negoci diferenciada).

Aigües de Barcelona haurà d'aportar tota aquesta informació a l'AMB amb caràcter previ a l'adopció de nous compromisos de prestació de noves activitats, per tal que l'organisme metropolità pugui analitzar els possibles efectes de la nova activitat respecte a la del servei públic.

L'AMB podrà adoptar, si es considera oportú, les mesures necessàries per evitar la incidència en el servei públic com, per exemple, l'establiment de mesures correctores. I, fins i tot, en aquest sentit, podrà exercir les actuacions que corresponguin legalment per evitar aquelles activitats que poguessin perjudicar el servei públic o els interessos econòmics de l'AMB.

Redacció / Fotos: ERC-Baix Llobregat