Primera Caminada Popular pel Treball Digne i l’Economia Solidària

Imprimeix

CCOO del Baix Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah organitzen el diumenge 5 de maig aquesta activitat per visibilitzar els valors del treball digne i de l’economia social i reivindicar la preservació del riu Llobregat

L’Ajuntament de Sant Boi, CCOO del Baix Llobregat i la Fundació Cívica Esperanzah va presentar ahir dimarts, dia 30 d’abril, la primera edició de la Caminada Popular pel Treball Digne i l’Economia Solidària.  Aquesta activitat festiva i de sensibilització s’adreça a un públic intergeneracional i divers per donar visibilitat als valors del treball digne i de l’economia social i implicar tot el Baix Llobregat en favor de la preservació del riu i el seu entorn natural.

D5ZRFgLWsAA7XQh

 “Aquesta és una activitat que ens omple d’orgull”, va explicar l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, durant l’acte de presentació, “perquè respon als valors que sempre hem defensat: el treball digne, un nou model econòmic amb dimensió social i la preservació del nostre entorn natural i la lluita contra el canvi climàtic.”

El secretari general de CCOO del Baix Llobregat, Josep Maria Romero, va assenyalar que aquesta caminada popular ha de servir per reivindicar “la transformació important que està experimentant el treball en el marc d’un nou model productiu” i “l'aposta del Baix Llobregat pet la recuperació del seu riu”. Per això, va dir, "l'activitat tindrà una dimensió reivindicativa i social i una dimensió lúdica.”

D5ZRFgPXsAISGJE

Óscar Rando, coordinador del festival Esperanzah, va remarcar que “aquesta marxa neix amb l’interès centrat en allò que realment importa: el capital humà i el capital natural”. “Al Baix Llobregat som pioners”, va indicar, “en una forma alternativa d'entendre l’economia.”

Acte central al Parc Fluvial

La Caminada sortirà a les 9 hores del matí, simultàniament des de dos punts: el parc de Can Mercader, a Cornellà, i la plaça de l’Estació, a Sant Feliu de Llobregat. Després de recórrer aproximadament 5 quiòmetres, les dues marxes creuaran el pas inundable entre Sant Joan Despí i Sant Boi i confluiran al parc fluvial d’aquesta darrera localitat al voltant de les 10.30 hores. A l’esplanada del parc fluvial se celebrarà l’acte central, que acollirà activitats infantils, musicals i esportives, un esmorzar popular i una àrea destinada a les entitats i els projectes socials del Baix Llobregat.

 wp content uploads 2019 01 LA CAMINADA RECORREGUT 1 2 1024x681

La recaptació de la Caminada Popular pel Treball Digne i l’Economia Solidària, que tindrà una tarifa mínima d’inscripció de 5 euros, anirà destinada a la Fundació per a Joves La Carena, entitat promoguda per la Coordinadora contra la Marginació que acompanya alumnat del Baix Llobregat en el seu procés de formació per eixamplar les seves expectatives de futur.

Els valors

La Caminada Popular vol esdevenir una trobada anual per visibilitzar el factor treball com a vertebrador de la societat i conscienciar sobre el fet que la seva evolució ha de dignificar, respectar i promocionar l’entorn natural, amb el riu Llobregat com a vertebrador del territori.

L’activitat servirà per promoure els valors del treball digne, l’economia solidària i inclusiva, la solidaritat, el respecte, la protecció i el gaudi de la natura i la consciència del nostre patrimoni i el nostre territori. La intenció de l’organització és implicar-hi entitats socials, mediambientals, esplais i associacions que treballen en la integració de persones amb diversitats físiques, motores i psíquiques.

Inscripcions

www.lacaminada.cat, locals de CCOO a Cornellà, Gavà, Martorell i El Prat i a Gats (c/ Riu Llobregat, 47, Sant Cosme, El Prat) 


Redacció / Fotos: Google Maps