El Govern aprova 27 construccions escolars per 104,7 milions d'euros

Imprimeix

La major part són obres de nova construcció, que es començaran a edificar de manera esglaonada fins al 2023, i que permetran la retirada de més d’un centenar de mòduls

El Govern ha aprovat l’encàrrec i la regularització d’encàrrec de diverses actuacions d’infraestructura escolar a realitzar per l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat), que preveu 27 construccions escolars per un import total de 104.700.000 euros, que corresponen a les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya d’acord amb les necessitats d’escolarització actuals i a mitjà termini. De les 27, un total de 21 són de nova construcció, 5 són grans ampliacions i 1 és una rehabilitació integral. Totes les obres es començaran a edificar de manera esglaonada fins al 2023 i permetran la retirada de més d’un centenar de mòduls.

Tot i que el Govern a data d’avui treballa amb els pressupostos prorrogats, les noves construccions escolars acordades són uns pressupostos d’obra molt realistes que permeten que es puguin dur a terme a mitjà termini amb els comptes previstos de la Generalitat. Pel que fa a la programació de cara als propers set cursos, el Departament d’Educació continuarà desplegant, en funció de la disponibilitat pressupostària, la resta d’actuacions incloses al Pla de construccions escolars a 7 anys, mitjançant obres encarregades a Infracat o mitjançant convenis i acords amb els Ajuntaments.

ies creu de saba

Aquestes 27 obres es realitzaran d’acord amb els nous criteris pedagògics de construccions escolars que el Departament d’Educació està treballant actualment amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, que serviran per dissenyar els nous centre educatius i transformar els centres actuals.

 Les diferents actuacions encarregades a Infraestructures.cat al Baix Llobregat són les següents

- Execució de les obres d'ampliació de l'Institut Montserrat Colomer a Sant Esteve Sesrovires, de 3 línies d'ESO i 2 de batxillerat (1.700.000 euros)
- Execució de les obres d'ampliació i adequació de l'Institut Creu de Saba a Olesa de Montserrat, de 3 línies d'ESO i 2 de batxillerat (1.200.000 euros)

Actuacions ja impulsades per Educació

Paral·lelament al que ha aprovat el Govern, el Departament d’Educació ja està impulsant un total de 37 actuacions amb un import de 152.591.187 euros, que són obres que actualment està construint o bé que ja compten amb disponibilitat pressupostària. Les baixllobregatines són les següents:

Escola Cau de la Guineu a Corbera de Llobregat

1.791.998 euros

Institut Escola Gavà Mar a Gavà

1.670.609 euros

Institut El Prat de Llobregat

2.936.388 euros

instit gava

Properes construccions

A banda ja està impulsant el Departament, a data d’avui està treballant per tancar convenis i acords amb un total de dinou Ajuntaments per a la construcció de nous equipaments educatius, ampliacions o grans adequacions, entre les quals es troba l’Escola Pepa Colomer del Prat de Llobregat i l’Escola Sant Jordi de Sant Vicenç dels Horts.

escolasantjoardi

Redacció / Fotos: Google Maps-Arxiu