Cervelló celebra els 30 anys d’agermanament amb Saint-Martin-le-Beau

Imprimeix

L’acte més simbòlic i obert a tota la població és la plantada de diversos ceps de vinya

Cervelló commemora del 26 al 30 d’abril, el 30è Aniversari de l’Agermanament amb la localitat francesa de Saint-Martin-le-Beau, on va viure el president Josep Tarradellas durant els anys d’exili.

Les dues localitats estan agermanades oficialment des de l’any 1989, tot i que mantenien contactes i vincles d’amistat des de l’estança de Tarradellas en terres franceses, uns lligams que han anat creixent al llarg dels anys fins a esdevenir un dels pocs agermanaments que continuen ben actius amb intercanvis anuals entre els dos pobles.

reunio1del 20 02

Actes

Als actes de celebració assistirà una delegació d’una cinquantena de veïns i veïnes desplaçats des de França i acompanyats per representants del consistori francès i de l’Associació del Jumelage. Els visitants arribaran demà divendres 26 d’abril a la tarda i seran rebuts per les autoritats locals a la Sala de Plens de l’Ajuntament, per posteriorment allotjar-se en les diferents cases de les famílies que acolliran els visitants.

reunio2del16 04 2019

Durant tot el cap de setmana, forasters, els membres de les dues associacions d’agermanament i les autoritats municipals participaran de sortides, visites i activitats pel territori, entre elles un sopar d’aniversari amb l’assistència de les autoritats i les persones que a títol individual han treballat activament durant aquests trenta anys per fer possible l’agermanament i per mantenir-lo ben viu.

L’acte més simbòlic i obert a tota la població és la plantada de diversos ceps de vinya que es farà a la plaça de Saint-Martin-le-Beau diumenge 28 d’abril a partir de les 6 de la tarda. Els ceps es portaran directament des de França per aquesta ocasió com a mostra dels vincles vinícoles d’ambdós pobles.

Redacció / Fotos: Aj. Cervelló