Budó confia reprendre el diàleg amb l'Estat espanyol després del 28-A

Imprimeix

La consellera de Presidència i portaveu del Govern ha visitat aquest matí Sant Climent de Llobregat i el Papiol per conèixer les obres i els projectes de diferents equipaments culturals i esportius d’aquests municipis

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha confiat avui que els governs català i espanyol podran recuperar el diàleg després de les eleccions generals del proper 28 d’abril. L’endemà del debat televisiu entre els sis caps de llista catalans i davant les reiterades negatives del PSOE a negociar un referèndum d’autodeterminació, la consellera ha apostat per “deixar passar” una campanya en què “s’estan tancant massa portes.  Després d’aquesta campanya, ens haurem de seure a tornar a parlar tranquil·lament i establir aquests ponts de diàleg necessaris entre el Govern de la Generalitat i el Govern de l’Estat Espanyol”, ha manifestat.

D4 S6g XoAE9paQ

Per a la consellera, qui governi a Madrid “no pot governar d’esquenes a Catalunya, no pot governar tancant el diàleg amb Catalunya”. “Quan un es dedica a la política i entén la política com l’art del consens i del diàleg per aconseguir millorar la vida dels ciutadans i les ciutadanes, tancar la porta al diàleg és l’antipolítica”, ha afegit.

D4 S6g WwAMR7rM

Preguntada per la possibilitat que un relator assisteixi les negociacions, Budó ha insistit que el Govern “no tancarà mai  cap porta al diàleg sense exclusions. Serà responsabilitat de tots aconseguir seure al voltant d’una taula per poder parlar, per poder dialogar de tot sense exclusions i si cal l’acompanyament d’una figura com la del relator, per la nostra part no es tancarà cap porta mai a cap diàleg”, ha assegurat.

La consellera de la Presidència també ha celebrat que la sentència del Tribunal Constitucional sobre la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) avali el model d’immersió lingüística, però ha mostrat “preocupació”  per l’anul·lació dels articles referents a la regulació de la Primària, la Secundària, el Batxillerat o els ensenyaments artístics.Observem aquests traços recentralitzdors que continuen presents en el dia a dia de la política espanyola”, ha lamentat Budó, en relació a la sentència que resol el recurs contra la LEC presentat pel PP l’any 2009.

D5AERLfWsAUqa1U

Budó ha fet aquestes declaracions des de Sant Climent de Llobregat, on s’ha compromès a treballar conjuntament amb els municipis per aconseguir que l’estat espanyol derogui de manera “immediata” de la llei de racionalització i sostenibilitat de l’administració (LRSAL), una norma “injusta” que, segons Budó,  “tracta les administracions locals com a menors d’edat, quan s’ha demostrat que són les administracions que millor han fet els deures i que per tant, estan sanejades, estan fent inversions necessàries, inversions importants que canvien i milloren la vida dels ciutadans i ciutadanes.”

Durant la seva estada al municipi, Budó ha visitat diverses obres municipals, com les de la futura biblioteca de Ca l’Altisent, que es preveu inaugurar l’abril del 2020, i el poliesportiu de la localitat.

57798764 2675287439152275 6651210960453238784 o

d65d2fa1 a058 41e7 8551 ec7bd4c6ee32

Posteriorment, Budó s’ha desplaçat fins al Papiol, on ha fet una passejada per la localitat i ha visitat el solar on es construirà el nou centre cultural.

Redacció / Fotos: Govern Generalitat