La GastroGavà19 consolida l'espàrrec com a producte autòcton a la comarca

L’espai gastronòmic de la 66a Fira d’Espàrrecs de Gavà espera superar les més de 13.000 tapes que es van servir l’any passat

El 26, 27 i 28 d'abril torna GastroGavà, l'espai gastronòmic de la 66a Fira d'Espàrrecs de Gavà, després de l'èxit l'edició 2018, en què es van superar les 13.000 tapes. Serà una nova oportunitat per tastar les creacions culinàries que ofereix l'espàrrec de Gavà, producte autòcton del Baix Llobregat.

gastrogava 230419

GastroGavà és una acció gastronòmica que té com a protagonistes la restauració gavanenca, l'Espàrrec de Gavà i els productes locals i de temporada, organitzada per l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Agrupació de Restauradors de Gavà, i la producció de  l'Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat (AGT).

Participació

La Fira d'Espàrrecs de Gavà, amb més de sis dècades de trajectòria, és una mostra de la vitalitat comercial, agrícola i sociocultural de Gavà. Un dels centres de la fira serà la plaça de Jaume Balmes, on GastroGavà oferirà degustacions de qualitat, amb espàrrecs de Gavà, productes de l'horta gavanenca i del Parc Agrari del Baix Llobregat, elaborats per divuit restauradors de la ciutat, que consoliden l'èxit de participació que es va aconseguir l'edició 2018. L'activitat compta amb la col·laboració de l'Agrupació de Restauradors de Gavà, que durant l'any dinamitza la restauració local a la ciutat.

D4v4aP WwAEJHEa

La mostra de vins arribarà a la tercera edició, on els cellers més importants de la ciutat oferiran tastos de vins de la terra. L'oferta cultural dins GastroGavà també es consolida, amb actuacions de música en petit format, que es complementa amb la resta d'activitats de la Fira.

Nova iniciativa

La Fira d'Espàrrec de Gavà conté el 2019 una sorpresa. A més de les grans propostes habituals, GastroGavà, en l'edició d'enguany, veurà com la restauració de la ciutat prepara la promoció d'Espàrrecs a la Carta, que va començar el 17 d'abril i acaba l'1 de maig, en que podreu gaudir als seus restaurants en forma de plat elaborat amb espàrrec de Gavà, que inclouran als seus menús i cartes habituals.

D459PTzXoAEJ bR

Show Cooking

GastroGavà consolida també els Show Cookings a #4mans que AGT i cerveses San Miguel organitzen al voltant de l'espàrrec de Gavà, amb restauradors tant de la ciutat com de la comarca: David Cartoixà (Ermita Brugués), Joan Campanya (Anhel), Manel Armengol (Major Trentasis),  José A. Vilchez (Tasta'mm), Santi Peñarrocha (Mar de Pins) i Genaro Gutiérrez (La Sazón de Paula).   

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
127

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix