Estrenen dos trens de la línia Llobregat-Anoia amb nom d’escriptors

Imprimeix

L’acte de bateig forma part del conjunt d’activitats que FGC ha preparat amb motiu de la Diada de Sant Jordi

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i la consellera de Cultura, Mairàngela Vilallonga, han batejat avui dos trens d’FGC amb els noms de l’escriptora Dolors Monserdà i de l’escriptor Joan Brossa, en un acte celebrat a l’estació de Plaça Espanya amb motiu de la Diada de Sant Jordi.

453d0984 43f1 4176 80aa d8079e0829af

Aquestes dues unitats de tren de la línia Llobregat-Anoia se sumen al conjunt de trens que Ferrocarrils ha batejat els últims anys amb noms d’escriptores i escriptors, com els de Maria Aurèlia Campmany, Josep M. Espinàs, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Màrius Torres, Elvira Farreras, Carles Salmerón, Caterina Albert, Joaquim Carbó, Aurora i Prudenci Bertrana i Josep Palau i Fabré.

759be701 0e01 45f6 baf3 4cc1d5bbc1cc

Durant l’acte de bateig, el conseller Calvet i la consellera Vilallonga han llegit un fragment d’una obra de cadascun dels dos escriptors. Aquesta iniciativa forma part del conjunt d’activitats que FGC ha preparat per celebrar la setmana de Sant Jordi amb l’objectiu de difondre la cultura i la literatura entre els clients. L’acte també ha comptat amb la presència del president d’FGC, Ricard Font, i del director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí.

28482164 0562 4e11 a067 7d7b051f8f32

Durant l’acte, Calvet ha destacat que a Catalunya “l'amor que tenim per la cultura el portem a tots els àmbits, també al del transport públic i per això la Generalitat posa noms d'autors literaris als trens”. El titular de Territori i Sostenibilitat ha donat les gràcies a FGC “per fer del transport públic quelcom més que dur gent d’un lloc a l’altre. Amb aquest tipus d’iniciatives donem valor afegit”. La consellera de Cultura s'ha mostrat molt satisfeta de “batejar trens que tenen noms d'Any literari de dos autors que, cadascú a la seva manera, van arrelar en el territori.”

6aead5d5 6586 4b16 9df0 06a4242ef2ca

De la seva banda, el president d’FGC ha manifestat: “Creativitat, cultura, solidaritat i llibertat són quatre valors que ens identifiquen com a empresa. Aquestes quatre paraules les hem posat avui en primera línia amb la donació de sang a Espai Provença, amb el lliurament de roses solidàries a l’Hospital de la Vall d’Hebron, amb el bateig de trens amb noms d’autors representatius de la cultura catalana.”

Redacció / Fotos: Territori i Sostenibilitat