Jordi Canillo guanya el Premi Ciutat de Castelldefels 2019

Imprimeix

L'Associació Musical de Castelldefels, la doctora Sílvia Carrasco i Elena Congost es fan amb el guardó a la resta de categories

El Teatre Plaza va acollir el passat 12 d'abril la gala de lliurament de la tretzena edició dels Premis Ciutat de Castelldefels que reconeixen a les persones o entitats ciutadanes que han contribuït a difondreels valors de la llibertat, la igualtat, la solidaritat el progrés i el civisme o bé que presenten una trajectòria exemplar en aquest àmbits”. La cerimònia va ser presentada per la periodista Elisenda Roca, i va comptar amb les actuacions de la cantant Carmen Porcar, acompanyada a la guitarra per Alex Miralles, i de l'Escola Municipal de Dansa.

  • •Premi Ciutat de Castelldefels al Foment dels Valors Socials i Cívics 2019

El guardó ha estat per l'Associació Musical de Castelldefels. Amb quinze anys de trajectòria, l'associació està consolidada i integrada a la vida cultural de la ciutat. Comparteixen l'amor a la música amb els seguidors i conciutadans. De 9 a 40 músics configuren una banda musical amateur, però amb una qualitat que la situa dins les tres millors bandes musicals del Baix Llobregat i potser de les set millors bandes del panorama català.

associacio.musical

  • •Premi Ciutat de Castelldefels d'Economia i Innovació 2019

La doctora Sílvia Carrasco ha estat la guanyadora del premi d'Economia. Directora de Transferència de Coneixement i Tecnologia de l'ICFO. En aquesta funció ha desenvolupat una extraordinària tasca de promoció d'activitats de gran importància econòmica i social per a la ciutat de Castelldefels.

silviacarrasco

Des de 2010 fins a l'actualitat, el departament que dirigeix ha creat empreses de base tecnològica que han iniciat les seves activitats a Castelldefels i han ofert importants oportunitats de contractació a joves de la ciutat. Actualment, el seu departament està incubant nous projectes de futures empreses. Desenvolupa programes de promoció del talent jove i de formació d'emprenedors agrupats sota el nom “De la Ciència a la Empresa”, que fa formació d'emprenedoria a joves i els ofereix oportunitats de desenvolupament  professional en l'àmbit de la innovació a partir de la recerca científica. L'objectiu de Sílvia Carrasco  és el d'apoderar ciutadans i ciutadanes en els avenços de la ciència i la tecnologia.

  • •Premi  Ciutat de Castelldefels 2019

El premi ha estat per Jordi Canillo. Llibreter de la nostra ciutat durant els últims 30 anys. És en aquest 30è any de la llibreria que en Jordi Canillo es jubila i passa el relleu als seus nebots. Químic de professió i apassionat per la lectura, fa 30 anys va donar un gir al negoci familiar i va decidir transformar l'antiga merceria de la seva àvia en una llibreria. A poc a poc, va anar omplint la seva llibreria de llibres, sempre atenta les peticions dels seus clients fins a convertir-la en undels espais de difusió de la cultura i de trobada de lectors de la nostra ciutat. Amb un caràcter afable ha fet recomanacions literàries a tots els públics i ha impulsat tertúlies i l'amor per la lectura a diferents generacions que el recorden amb efecte. Amb cura de bibliotecari, ha mantingut un fons molt extens de literatura clàssica, contemporània i de divulgació, que ha aconseguit despertar la curiositat i l'interès d'aquelles persones que s'han apropat a visitar-lo.

jordicanillo

  • •Premi Especial Ciutat de Castelldefels 2019

La guanyadora ha estat Elena Congost. Elena Congost va néixer el 20 de setembre de 1987 a Barcelona amb una malaltia visual degenerativa hereditària. La seva visió va començar a deteriorar-se en edat escolar. Actualment és mestra d'escola. El 2011 va guanyar el premi de millor atleta discapacitada femenina al campionat d'esports de Castelldefels. El 2013 fou premiada amb la medalla de plata de la Real Ordre al Mèrit Esportiu.

elena congost

El jurat ha decidit a més concedir una menció especial honorifica en aquesta categoria a Adolf Juncosa. Membre des de fa més de 30 anys de la Creu Roja de Castelldefels, vicepresident de l'Associació Casal Rafael Casanova i fundador de les Aules d'Extensió Universitària UPC Castelldefels. Adolf Juncosa va morir el passat 9 de setembre de 2018, a l'edat de 83 anys. Aquest premi representaria un reconeixement a títol pòstum de la seva contribució al benestar dels ciutadans i ciutadanes de Castelldefels. El premis va ser recollit pels seus fills Balma i Gabriel Juncosa.

juncosa

Redacció / Fotos: Aj. Castelldefels