Compromís pel soterrament de línies elèctriques i telefòniques a Viladecans

Segons el grup municipal republicà, el futur equip de govern després del 26M haurà de buscar un acord marc amb les empreses propietàries del cablejat aeri per a endreçar el paisatge urbà i eliminar barreres arquitectòniques

El grup d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans ha aconseguit el compromís del Ple municipal per a impulsar el soterrament de línies elèctriques i telefòniques que transcorren pel nucli urbà amb els conseqüents problemes d’accessibilitat i impacte en el paisatge urbà. Els republicans varen presentar la moció a la junta de portaveus de març i, després de consensuar-la amb l’equip de govern, va ser aprovada per unanimitat a l’última sessió plenària com a declaració institucional.

En concret, el text insta el consistori a redactar un inventari de línies elèctriques i de telefonia als carrers de la ciutat i a elaborar un Pla de soterrament del cablejat aeri que transcorre pel nucli urbà, tenint en compte els diferents actors implicats tant públics com privats. A més, el futur equip de govern després de les eleccions municipals haurà de treballar en un acord marc amb les empreses propietàries de la infraestructura: l’Ajuntament facilitarà les tasques de soterrament pel que fa a permisos, obertura de carrers així com part del finançament, sempre i quan les companyies es comprometin a aportar recursos humans, materials i econòmics amb el mateix objectiu.

cablejat aeri Alba rosa

La declaració també deixa per escrit el compromís dels diferents grups municipals a aprovar les dotacions econòmiques suficients per acomplir als objectius recollits en el Pla de soterrament de línies, en col·laboració amb altres administracions públiques i les pròpies empreses propietàries.

La regidora i número 2 d’ERC a les eleccions municipals, Myriam Moysset, considera que “el soterrament del cablejat aeri en tots els carrers de Viladecans suposaria una millora per a l’ordenació urbana, una major eficiència en l’ús de l’espai públic i l’eliminació de barreres arquitectòniques. L’opció de soterrar sempre resulta més favorable i la pròpia Generalitat recomana arribar a acords entre administracions i empreses propietàries de les instal·lacions per a trobar solucions. Només cal passejar pels carrers de l’Eixample o del barri de l’Alba-rosa per veure la feinada que tenim per davant.”

A Viladecans l’actual ordenança municipal sobre obres, instal·lacions i serveis municipals en el domini públic ja regula el règim d’autorització i els criteris per a la instal·lació del cablejat elèctric, amb prioritat a la instal·lació soterrada per a les noves dotacions. Malgrat això Moysset explica que ens trobem sense una solució viable que permeti una progressiva eliminació del cablejat aeri i dels pals elèctrics que en molts casos resulten perillosos i suposen una barrera per a la mobilitat, sobretot per aquelles persones que tenen mobilitat reduïda”. “Amb aquesta declaració institucional el Ple de Viladecans es compromet a prioritzar el soterrament de línies elèctriques i telefòniques i a aconseguir acords amb les companyies per a millorar els nostres carrers i fer-los més amables”, ha conclòs.

Redacció / Fotos: ERC-Viladecans

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
169

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix