Pelegrins sobre rodes

Imprimeix

David Hernández (Sant Vicenç dels Horts), Aitor Rincón (Sant Boi de Llobregat) i Yaiza Fernández (L’Hospitalet) són persones amb diversitat funcional que al juny iniciaran l’aventura de la seva vida: el Camí de Santiago

El vicentí David Hernández, l’hospitalenca Yaiza Fernández i el santboià Aitor Rincón volen demostrar que la capacitat de superació està per sobre dels seus límits. Després de la seva participació en diferents proves atlètiques s’han fixat com a nou repte fer el Camí de Santiago sobre cadira de rodes. Els tres pateixen mobilitat reduïda, però això no serà impediment per fer realitat el somni de la seva vida.  

repor 1

Camina Conmigo neix del projecte CorreAmbMi, que permet a persones amb diversitat funcional participar en curses urbanes. Un grup de voluntaris han volgut portar aquesta iniciativa solidària una mica més enllà engrescant a aquests tres valents a recórrer terres gallegues. “Per a nosaltres és un projecte d’altura i molt il·lusionat. Quan ens ho van proposar no vam dubtar ni un segon, ja que significa el repte més bonic de la nostra vida”, explica en David. L’speaker del Club Bàsquet Cornellà té clar que “nosaltres posarem el cor i les persones que ens acompanyaran el físic”. “Jo tenia pensat fer-ho però mai havia sorgit la possibilitat que dur-ho a terme. Ara va de debò i estic molt il·lusionada. Ho viuré al màxim”, afegeix la Yaiza, que no podrà tenir els pares al seu costat durant la travessa per motius de treball però estarà ben abrigallada per un equip de cuidadors.

Aitor
Té 29 anys, és de Sant Boi de Llobregat i és la definició de l’alegria, sempre amb un gran somriure que és molt contagiosa. Té paràlisi cerebral, amb un grau de 100% de discapacitat, però això no li impedeix ser un dels jugadors d’hoquei adaptat en els Dracs CEA.
repor 4
Yaiza
Té 26 anys, és de Madrid però viu a L’Hospitalet de Llobregat i té paràlisi cerebral amb un grau de discapacitat del 75%. Li encanta viatjar i escoltar música, i cada dia la trobaràs en la Fundació Aspace Badalona. És una fanàtica del Madrid.
repor 3
David
Li preguntis el que li preguntis, ell ho sap. David té 35 anys, és de Sant Vicenç dels Horts i té paràlisi cerebral amb un 86% de discapacitat, que no li impedeix ser speaker del Club Bàsquet Cornellà. Li encanta gaudir de cada segon de la vida, i a través de l’esport viu grans experiències.
repor 2

Més de 100 quilòmetres

Els tres herois, amb els voluntaris, familiars i amics que els acompanyaran, sortiran de Valença/Tuy el 8 de juny i per davant tindran 120 quilòmetres que els ha de portar a Santiago de Compostel·la pel Camí Portuguès. Un recorregut que el faran en set etapes on “viurem experiències úniques. La veritat és que és molt emocionant”, diu l’Aitor.

Crowdfunding

I per fer realitat aquest projecte, Camina Conmigo ha obert un compte d’ajuda econòmica per intentar cobrir les despeses que hi ha en la logística programada a través de la pàgina www.gofundme.com. David Hernández agraeix les mostres de suport que estan tenint d’arreu: “Estem rebent el suport de molta gent però no és suficient, ja que encara no hem arribat a cobrir les despeses que tenim. Encara falta i esperem arribar als diners que necessitem”. De fet, si finalment se supera el pressupost establert, està previst que l’excedent es donarà íntegrament a la Fundació Sínia, que dona servei a persones amb discapacitat física en edat laboral.

Marçal Fontanals / Fotos: D.H.