Liciten el soterrament de les vies a Sant Feliu per 83,25 milions d'euros

Segons el Ministeri de Foment l’execució de l’obra serà de 44 mesos

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres la licitació de les obres de soterrament de les vies de Sant Feliu de Llobregat per 83,25 milions d'euros, segons explica l’ACN. En concret, Adif assumirà el cost de tota l'actuació, que inicialment era assumida en un 50% pel Ministeri de Foment i el 50% restant per la Generalitat i l'Ajuntament.

1493987228113

Els treballs preveuen el cobriment de més d'1,5 quilòmetres de l'actual traçat ferroviari, la supressió del pas a nivell i la construcció d'una nova estació soterrada en un termini d'execució de 44 mesos. S'executaran entre els termes municipals de Sant Feliu de Llobregat i Sant Joan Despí en el transcurs de 2.975 metres de l'actual línia ferroviària, per on circulen principalment els trens de les línies R1 i R4 de Rodalies.

Segons ha explicat el Ministeri de Foment en nu comunicat, l'actuació "garantirà la permeabilitat total entre els dos sectors del casc urbà del municipi, dividits històricament per la infraestructura ferroviària" i les instal·lacions seran "més modernes, plenament integrades i totalment segures". D'altra banda, s'intentarà evitar afeccions a l'estructura de l'autopista B-23, millorar l'accessibilitat dels usuaris del ferrocarril a la futura estació i donar viabilitat al projecte d'implantació d'un tramvia en superfície promogut per l'ATM.

 Redacció / Fotos: CCMA

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
125

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix