Revolta a Esparreguera contra el tancament d’una escola

Imprimeix

Els afectats, que van engegar fa dos mesos una recollida de signatures contra la decisió de la Generalitat, han decidit augmentar la pressió sobre Ensenyament, que ja considera els nens oficialment alumnes del CEIP Montserrat.

La voluntat dels pares és que els menors continuïn estudiant junts al seu actual centre, un antic col·legi de monges que no reuneix les condicions necessàries

Segons han informat des de l’AMPA de l’escola Esparreguera II, les famílies han decidit que demanaran places escolars per al proper curs a qualsevol centre del municipi excepte el CEIP Montserrat.

Aquesta és la mesura que han acordat per expressar el seu rebuig a la decisió de la Generalitat d’ubicar als seus fills al CEIP Montserrat, que ja els ha estat comunicada per responsables dels serveis territorials.

Models educatius oposats

Ni el CEIP Montserrat ni l’Esparreguera II volen la fusió perquè consideren que tenen models educatius i sistemes pedagògics totalment oposats.

Els 71 alumnes són de dos cursos de P4 i un de P3. Els petits estudien a un edifici que tenia un caire provisional, en espera d’un nou ubicat al Polígon Can Comelles, concretament a la zona de Can Roca, han subratllat des de l'AMPA.

Però les dificultats econòmiques actuals, i les dades del padró municipal, que reflexen una baixada de la natalitat, han provocat que Ensenyament hagi manifestat la impossibilitat de tirar endavant la construcció de les instal·lacions.

Redacció | Foto: AMPA Esparreguera II