La Caixa i Sant Boi renoven l’aliança per lluitar contra la pobresa infantil

Imprimeix

Des de la seva posada en marxa l’any 2007 fins al final del curs 2018, ha acompanyat a 2.389 menors i 1.571 famílies de Sant Boi de Llobregat

L’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el subdirector general de la Fundació Bancària “la Caixa”, Marc Simón, van presentar dilluns 11 d’abril la renovació de l’aliança per seguir treballant per a la superació de la pobresa infantil a través del programa CaixaProinfància. L’acció social que desenvolupen conjuntament “la Caixa” i el consistori baixllobregatí des del 2007, ha permès, fins al final del curs 2018, acompanyar a 2.389 menors i 1.571 famílies en situació vulnerable. En el curs 2017/18 han estat atesos 544 menors i 398 famílies. Al llarg de tots aquests anys, “la Caixa” ha destinat al desenvolupament del programa al municipi un pressupost de 4.333.469,78€. Pel present curs 2018/19 la dotació destinada és de 614.495€.

Conveni Caixa Proinfància

Què és?

CaixaProinfància treballa perquè els menors en situació de vulnerabilitat tinguin les mateixes oportunitats que la resta d’infants. L’objectiu del programa és trencar el cercle de pobresa que es transmet de pares a fills i promoure accions enfocades al desenvolupament personal, social i educatiu, tant dels més petits com de les seves famílies, a través de diferents iniciatives:

- Reforç educatiu: atenció logopèdica, psicomotora, grups d'estudi assistit, reforç individual, equipament escolar i aula oberta.

- Educació no formal i temps lliure: campaments i activitats d'estiu i centres oberts.

- Suport educatiu familiar: tallers educatius familiars i centre maternoinfantil.

- Atenció i teràpia psicosocial: personalitzada o amb famílies i tallers terapèutics grupals.

- Promoció de la salut: alimentació i higiene infantil, ulleres i audiòfons.

CaixaProinfància també treballa per contribuir a millorar la renda familiar, facilitant l’accés a béns bàsics (alimentació, productes d’higiene, equipament escolar, ulleres i audiòfons).

Captura de pantalla 2019 04 12 a las 12.24.52

Atenció municipal

L’Ajuntament de Sant Boi té com a objectiu l'atenció a la infància, en especial la infància desfavorida i/o risc d'exclusió social. Per això treballa per millorar l'atenció a la infància en coordinació amb tots els agents que actuen en el municipi; per garantir l'accés de tots els infants a les activitats d'oci, lleure, esportives i educatives de manera inclusiva i integradora; per enfortir la protecció d'infants i adolescents en situació de risc o desemparament i les seves famílies i per proveir de serveis i recursos de suport l'entorn sociocomunitària de les famílies amb equitat i igualtat d'oportunitats.

 NPremsaW.nsf C12570A40043BB01C12582B10031AE75 FILE Serveis20Socials20AtenciC3B320BC3A0sica

A través d'aquest conveni, l'Ajuntament i la Fundació Bancària la 'Caixa' uneixen esforços per treballar per una societat cohesionada mitjançant el desenvolupament del projecte Proinfància i la maximització del seu impacte social'.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat