Gavà distingeix a persones i col·lectius que més han fet per la ciutat

L’acte es va celebrar a l’Espai Maragall i va ser presidit per l’alcaldessa de la ciutat, Raquel Sánchez

Ahir dimarts es va celebrar el lliurament dels V Premis Ciutat de Gavà a l’Espai Maragal. Uns guardons que es convoquen cada dos anys i volen reconèixer a persones i col·lectius que han destacat per la seva tasca en diferents vessants a la promoció i al prestigi de la ciutat.

En la seva intervenció, l’alcaldessa, Raquel Sánchez, va destacar que aquests premis “són un acte de reconeixement a persones i entitats que han destacat a la ciutat pel que han fet i pel que representen. Darrere d’elles hi ha una petita mostra de tots nosaltres” i va afegir que la gent de Gavà “és el més important, és el que dóna sentit a la nostra ciutat, a aquests guardons i això és el que hem pogut copsar avui en aquest acte, com aquesta ciutat acompanya els gavanencs i les gavanenques, des que neixen fins que desenvolupen la seva vida a un Gavà del qual ens podem sentir tots molt orgullosos.”

El primer dels guardons -una insígnia de plata i variscita, una escultura de l’artista local Francisco Valderrama i un diploma acreditatiu- va ser el Premi Ciutat de Gavà de Cultura i Educació. El jurat, presidit per l’alcaldessa, Raquel Sánchez, i integrat per persones destacades de la vida social, cultural i econòmica de la ciutat, va lliurar el guardó als Castellers de Gavà “pel mèrit que suposa engegar una nova colla castellera que pren el relleu de la primera del Baix Llobregat: els Xiquets de l’Eramprunyà i per haver assolit una fita tan important com el 70è aniversari celebrat el 2018, mantenint així una tradició senyera a la ciutat.”

premi castellers 100419

El Premi Ciutat de Gavà d’Esport i Salut va reconèixer, a títol pòstum, Joan Ròdenas. que va presidir el Club de Futbol Gavà durant 16 temporades. El jurat ha destacat “la seva estima al club, que sempre duia al cor, i la professionalitat, compromís i dedicació que van marcar el seu mandat i van conduir el CF Gavà a viure episodis brillants com la consolidació a Tercera i, posteriorment, l’ascens a la Segona Divisió B”. Va ser present a l’acte la seva filla, Carme Ròdenas, el germà, Miquel Ròdenas, axií com un dels seus entrenadors i màxim exponent dels èxits assolits durant l'etapa de Ròdenas al capdavant del club, Toni Llebaria; l'exjugador Quino, el president del CF Gavà, Iván carrillo, el vicepresident d'honor, Viceç Giménez, i Josep Pañella. Llebaria i Quino van dedicar unes paraules en memòria de Joan Ròdenas, que va ser un dels millors presidents de la història del CF Gavà i del futbol català.

premi rodenas 100419

buena llebaria buena

Captura de pantalla 2019 04 10 a las 18.54.31

També va ser guardonada la Unió Muntanyenca Eramprunyà amb el Premi de Sostenibilitat i Ecologia “per la seva llarga trajectòria, que va molt més enllà de la pràctica de la muntanya; pel seu dinamisme i implicació en la preservació i l’estimació i respecte per la natura, una filosofia que transmet a petits i grans amb diferents activitats, com els campaments d’estiu, la Marxa del Garraf o l’Aplec de Sant Miquel, entre d’altres”. El jurat també ha destacat la seva defensa i reivindicació dels espais naturals de Gavà amb intervencions com la recuperació de fonts i de barraques de pedra seca, la neteja del turó del Calamot o les visites guiades al Castell d’Eramprunyà.

premi ume 100419

El Premi Ciutat de Gavà d’Economia i Comerç va ser per a Domingo Martínez, president durant dues dècades de l’Agrupació de Restauradors de Gavà. El jurat ha valorat “el seu esforç i passió, essencials per posar en valor la gastronomia de Gavà. De fet, va ser l’impulsor de la Mostra de Cuina, que ha servit per projectar la gastronomia gavanenca saludable i de qualitat més enllà de la nostra ciutat.”

premi domingo 100419

El Premi Ciutat de Gavà de Solidaritat i Acció Cívica va recaure en la Policia Local de Gavà, per la campanya “Pels Valents”, una iniciativa que va més enllà del servei a la ciutadania propi del seu treball. Per al jurat “el seu esforç i capacitat ha estat fonamental per implicar el conjunt de la ciutadania en la campanya solidària contra el càncer infantil. Una campanya marcada per l’èxit que ha portat a vendre 2.000 escuts solidaris i recaptar 8.000 euros.”

premi policia 100419

La vetllada es va tancar amb el Premi d’Honor Ciutat de Gavà a l’Institut Bruguers “pel mèrit que suposa celebrar 50 anys d’història i per l’esforç i capacitat de convertir-se en el primer institut públic de la ciutat i ser un referent de qualitat educativa”. El jurat també ha posat en relleu “la implicació i compromís en l’educació i acompanyament dels alumnes, tant en la part acadèmica com emocional”  i algunes de les iniciatives que impulsa, entre ells l’intercanvi lingüístic amb estudiants noruecs o el projecte Buchenwald.

premi bruguers 100419

La cerimònia de lliurament dels Premis Ciutat de Gavà va estar amenitzada amb actuacions musicals de l’American Lake Music i d’alumnes de l’Institut Bruguers.

Redacció / Fotos: Aj. Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix