Primera prova del 2019 de sirenes per risc químic al Baix Llobregat

Hi participaran al llarg del matí (de 10 a 12.50 hores) dotze municipis de la nostra comarcal

Protecció Civil de la Generalitat provarà demà dimarts, 9 d’abril, l’efectivitat del so i la cobertura de les sirenes del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT de Protecció Civil de la Generalitat, i que serveixen per alertar la població en cas d’accident químic.

Al llarg del matí, entre les 10 i les 12.50 hores, s’activaran seqüencialment 89 sirenes d’avís de risc químic ubicades en 39 municipis catalans, entre els quals hi ha de baixllobregatins (Olesa de Montserrat, Esparreguera, Abrera, Martorell, Sant Andreu de la Barca, Sant Feliu, El Prat, Sant Joan Despí, Cornellà, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló i Viladecans). 

780 0008 5538415 75779da226a2ec3991a360ae4421a17a

Aquesta prova es realitza dos cops l’any i serveix per comprovar el funcionament de les sirenes (si sonen bé i la zona en què es pot escoltar bé el so, ja que pot variar en funció del vent i altres factors) i també per familiaritzar la ciutadania amb el so d’avís de risc químic i els consells a seguir en cas d’accident real.

L’alarma so d’alerta consta de tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Per saber que ja ha finalitzat el risc químic la població sentirà el so de final d’alerta, un senyal continu de trenta segons de durada.

sirena Martorell.jpg 1525517455

Durant la prova, Protecció Civil de la Generalitat enviarà missatges massius a través de l’aplicació per a mòbil Gencat per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d’un accident químic real. També s’informarà en temps real de l’activació de les sirenes a través del Twitter @emergenciescat (seguit per més de 241.000 persones) amb l’etiqueta #ProvaSirenes.


Redacció / Fotos: Aj. Esparreguera-Aj. Martorell-Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix